dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Den Biekûrf op excursie naar De Wolfsburcht

25 mei 2011 (door AalburgNet)

WIJK en AALBURG / BABYLONIENBROEK - Weliswaar met een stevige vertraging ('De bus was zo laat.') kwamen zij er toch aan, de vijftig kids van OBS Den Biekûrf. Reisdoel: de Wolfsburcht in Wijk en Aalburg. Ofwel: het volkswagenmuseum. Reden: vanwege de meester- en juffendag. Het werd een 'leerzaam' en vooral ook 'leuk' bezoek: een film voor de lagere klassen en een boeiende rondleiding mét een heuse multiple choice Volkswagengeschiedenisquiz voor de groepen 5 tot en met 8. De winnaar wachtte een keverbouwpakket.

De hele Broekse school (jawel!) stapte enthousiast het Volkswagenmuseum binnen. Maar niet eerder nadat - buiten vóór de Wolfsburcht -André en Antoinette van Wijlen de kinderen hartelijk verwelkomden. (Het bordje voor de deur met 'Welkom obs Den Biekurf" viel vooral bij de leerkrachten in zeer goede aarde.) Binnen viel het museum direct prima in de smaak. De kinderen vergaapten zich aan al het uitgestalde moois. ('Wel kijken, niet aankomen.') Een zeer enhousiaste André vertelde onder meer over de 'schwimmwagen', de 'brilkever' en het 'ovaaltje.'  

Leuk
Marel (foto 4, links) uit groep 7 vond alles leuk. Met 'alles' doelde zij vooral op de vorm van de Kever. 'Daar lijkt hij het meeste op', had André immers verteld. Tessa beaamde het 'leuk'. Zij waardeerde vooral dat er heel veel informatie werd gegeven. 'Dat is leerzaam', klonk het wijs. Lucas meende ook dat er veel verteld werd over de Kever. Het bezoek aan het museum bestempelde hij vooral als 'grappig'.

Antoinette, die samen met haar man André het museum runt, liet nog weten dat de meester en juffendag op school een dag in het jaar is waarop dan alle verjaardagen van de leerkrachten gevierd worden. 'Normaal zouden de kinderen vandaag gymnastiek hebben', weet zij. Het uitstapje naar het (in de volksmond) 'Kevermuseum' is dat eigenlijk ook: braintraining ofwel hersengymnastiek.

Groepen
Er komen wel meer scholen naar het Museum voor luchtgekoelde Volkswagens (de officiële benaming). Daarvoor hanteert men zelfs een speciaal 'prijsvriendelijk' tarief. Maar ook bedrijven, kerkgroepjes,verenigingen, fietsgroepjes bezoeken de fonkelnieuwe Wolfsburcht aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. 'Er kan heel veel. Ledenvergaderingen met koffie of een buffetje, exposities, bruiloften, partijen. Wij zijn altijd bereid te kijken naar mogelijkheden', besluit een enthousiaste Antoinette.' (Foto's Aalburg.net)

 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.