maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Openbare verlichting weer een tandje terug...

23 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Al sinds 2004 is het beleid van de gemeente dat de openbare verlichting ’s nachts, dat wil zeggen tussen ’s avonds 23.00 uur en ’s ochtends 06.00 uur, gemiddeld met 40 % wordt verminderd. Door diverse werkzaamheden en met het vervangen van lichtmasten en verlichtings armaturen, is de avond en nachtverlichting niet meer zoals dat destijds is afgesproken.

De verlichting wordt op een aantal plaatsen niet, of minder gedempt dan we hebben afgesproken; te veel lichtpunten blijven nu voor 100 % branden. Dit kost uiteraard (te veel) geld en is ook niet goed voor het milieu. De gemeente Werkendam gaat daarom zo snel als mogelijk de avond- en nachtverlichting weer op orde te brengen. Dit gebeurt in fases, maar de komende tijd kunt u dus op diverse plaatsen in de nacht weer een ander verlichtingspatroon aantreffen dan u gewend bent. Uiteraard wordt met het dempen van de openbare verlichting de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid goed bewaakt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.