Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Leerlingen basisschool veroveren de markt

23 mei 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / DUSSEN - De leerlingen van de basisschool uit Woudrichem hebben hun eerste  eigen bedrijf J.O.B.R opgezet. Donderdag 26 mei staan ze met hun producten op de weekmarkt van Woudrichem en hebben ze ook een kraam op het schoolplein.
"Van onze bedrijfsbegeleider hebben we geleerd wat een bedrijf is en wat voor soort werk kan je daar allemaal kan doen?  We hebben een sollicitatiebrief geschreven naar de functie die wij het leukste vonden bijvoorbeeld  directeur, verkoper of administrateur. Van de kamer van Koophandel hebben we een mooi notitieboekje  gehad voor onze mooie brieven."
Na de tweede les hebben ze zelf marketing onderzoek gedaan welke producten er het meest verkocht konden wroden. Natuurlijk is er ook is
er contact geweest met de gemeente of er vergunningen nodig waren.

Donderdag waren de bestellingen binnen en is alles op een leuke manier ingepakt. "We hebben prijslijsten gemaakt en zijn er flyers en posters ontworpen van het eigen bedrijf wat JOBR is genoemd.  Een talentvolle tekenaar heeft een eigen logo ontworpen."

Maatschappelijk verantwoord Ondernemen
De winst die wordt gemaakt met dit bedrijf gaat helemaal naar een goed doel. De kinderen hebben gekozen voor een wielrenner uit Dussen die meedoet aan Alpe D’HuZes: Martijn den Burger. De bekende berg in Frankrijk wordt zes keer opgereden met de racefiets  om geld te verzamelen voor onderzoek naar kanker. De producten die de kinderen verkopen zijn fair Trade producten. 

De markt op
"Donderdag 26 mei gaan we echt op de markt staan vanaf 13.00 uur. Ook op het schoolplein zullen we een kraampje maken voor de vaders en de moeders. Op de kraam staan ook collectebussen voor het goede doel. Ons target is om 500 euro voor het goede doel op te halen."
 

Alpe d”HuZes             www.opgevenisgeenoptie.nl
Jong ondernemen    www.opgevenisgeenoptie.nl/
Ravelijn                       www.obs-ravelijn.nl/

Als het mooi/droog weer is zullen de kinderen het bedrijfslogo in het groot op de straat tekenen op het rondeel en op het schoolplein.

Voor meer informatie kunt u contact donderdag opnemen met:
Wijnand vd Hoeven (bedrijfsbegeleider)  0651993343
Marko van Krugten (leraar)  0183 301546
Op de dag zijn twee kinderen aangewezen als voorlichters van JOBR: een afkorting van Jonge Ondernemers Bedrijf Ravelijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.