vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wielerkrant over 'een mooi evenement'

23 mei 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Het Kontakt bracht een speciale wielerkrant uit van de Verti advies 7-dorpenomloop die op 28 mei aanstaande van start gaat.
Boordevol info en op 21.000 adressen te lezen. Op Aalburg.net te downloaden.

De organisatie van de vijfde Verti Advies 7-Dorpenomloop Aalburg is vol vertrouwen er een prachtige dag van te maken, zo maakte men eerder bekend tijdens de onlangs belegde persbijeenkomst. De wielerdag staat als een huis met de internationale vrouwenwedstrijd als hoogtepunt die tussen 14.45 en 18.00 gereden zal worden. De vrouwenwedstrijd zal met 200 rensters vol zijn en met 80 buitenlandse rensters uit vijftien verschillende landen een groot internationaal spektakel worden. De rest van de dag is ook gevuld met wedstrijden voor de nieuwelingen, jeugd, handbikers en een dikkebandenrace. In totaal zullen er die dag dan ook 600 deelnemers zijn wat het tot het grootste sportevenement in de regio maakt.

Toch gaat het niet vanzelf erkend ook de organisatie. “Na de promotie van vorig jaar zijn er om verschillende redenen vier bestuursleden gestopt en zijn we veel kennis kwijtgeraakt. Dat hebben we weer moeten opvullen en de afgelopen tijd was dan ook behoorlijk hectisch.” Aldus het bestuur. Het is hard werken, waarbij onze dank uit gaat naar de vele vrijwilligers (200!) en onze sponsoren. Zonder hen is het niet mogelijk om deze bijzondere dag voor Aalburg en de wielersport te organiseren. De komende weken gaat de organisatie de wedsrijd extra onder de aandacht brengen met de campagne “Aalburg gaat Fietsen”, wat ook burgemeester Naterop erg aansprak “Een slogan die past bij onze gemeente en die het belang van bewegen voor iedereen laat zien, fietsen is gezond” aldus de burgemeester.

Bijzonder is de spinningmarathon die dit jaar in de middag georganiseerd zal worden op het marktplein in Aalburg door “Hart van Aalburg”. Het geld gaat naar Jello Lobregt, die zes keer de Alp de Huez op zal fietsen om geld op te halen voor de kankerbestrijding. Verder zal ook de bibliotheek open zijn (10.00-14.00 uur) en een bijzondere collectie bekers en truien gewonnen door Marianne Vos tonen.

Lees meer over:

advies dorpenomloop verti
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.