dinsdag 25 januari 2022

Alles over Altena

Nieuw Winkelcentrum en Wozoco in Sleeuwijk dichterbij

21 mei 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Tijdens de onlangs gehouden commissievergadering grondgebied is het langverwachte bestemmingsplan aan de Eikenlaan in Sleeuwijk uitvoerig besproken. De Stuurgroep Dorpsbelang Combinatie (SDC) ziet het plan liever nog vandaag dan morgen gerealiseerd. Dit vooral ook omdat het hoog tijd is, dat het Wozoco wordt gebouwd.

Voor de zoveelste keer informeerde SDc naar de mogelijkheid van loskoppeling van het Wozoco van het winkelcentrum. Dit kan nodig worden als bezwaren en/of het niet verkopen van minstens 21 koopappartementen (van de 30) op het winkelcentrum een feit zal zijn. Als bezwaren worden ingediend, kan ook dat zomaar voor een vertraging van 10 maanden zorgen. Het is natuurlijk ook mogelijk, maar minder verwacht, dat tegen het Wozoco ook bezwaar ingediend gaat worden. Via een “omgevingsvergunning” kan, bij geen bezwaren, de bouw van het Wozoco dan wel doorgaan.

De gemeente wil het Ezelslaantje (het bomenlaantje van de Eikenlaan naar Transvaal) kopen om daarmee een mooi wandel/fietspad te realiseren rond het nieuwe plan. Het kappen en opnieuw inplanten van bomen kost 80.000 euro, los van de aankoop. Dat was schrikken voor de commissie. De provincie eist overigens wel een compensatie investering van 40.000 euro in natuur/groen.

Een andere zorg, wat het plan met zich meebrengt, is de verkeersveiligheid op de Eikenlaan. Er is door de aanwonenden al gepleit voor éénrichtingsverkeer of een vrijliggend fietspad. Voor 2013/2014 staat de Eikenlaan op de planning voor herbestrating en dan zal volgens wethouder Luteyn ook naar de veiligheid gekeken worden.

Ook zegde de wethouder, na vragen uit de commissie, toe alsnog een gesprek te hebben met dhr. van de Burg om te kijken of de grond die hij aanbiedt, in de nabijheid van het nieuwe plangebied, alsnog gaat/kan kopen. De vraagprijs is volgens de wethouder vooralsnog te hoog. Verdere obstakels worden aldus de wethouder niet meer verwacht.

Als de raad in de vergadering van 24  mei a.s. definitief instemt met het plan kan het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. (SDC)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.