vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Reconstructie N283 nader bekeken

20 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Wethouder Wim de Jong (verkeer) van de gemeente Werkendam wil met de provincie in gesprek over de aanpak van de N283 tussen Hank en Aalburg. "De provincie is nu van plan om een rotonde aan te leggen vanaf de afrit Hank gezien ongeveer een kilometer richting Aalburg om de snelheid uit het verkeer te halen.

Ik wil voorstellen nog eens kritisch naar de plannen te kijken, want ik vraag me af of dat de beste plek is." Het kruispunt N283-Kortveldsesteeg wordt omgebouwd naar een rotonde. Afhankelijk van de procedures, kan de aanleg in de loop van 2012 beginnen. 22 April was er een ernstig ongeval onderaan de afrit Hank.

Een 51-jarige motorrijder uit Hank overleed. De man werd door een automobilist aangereden. "Natuurlijk is er over dit tragisch ongeval binnen het college gesproken. Het is verschrikkelijk. Toch is dit niet de aanleiding dat ik contact opneem met de provincie", zegt De Jong. "Maar of er nu direct een rotonde onderaan de afrit moet komen? Daar moet de provincie over oordelen."Om de N283 veiliger te maken, wordt het fietspad aan de noordzijde een parallelweg. Fietsers krijgen zo een 'eigen weg'. (BN De Stem)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.