vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Protocol 'Brug dicht'

20 mei 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Files, ongelukken, stremmingen of werkzaamheden nabij de brug over de Merwede maken nog altijd dat vele mensen zich zorgen maken over het bereik van de huisartsenpost. Die zorg blijkt maar ten dele terecht. De Centrale huisartsenpost Gorinchem kent namelijk het zogenaamde protocol “brug dicht”. Dat betekent dat er bij een geplande brugafsluiting van zuid naar noord in de avonden, nachten en de weekenden een huisarts dienst doet in het Land van Heusden en Altena. Dat er dan in de streek ook een apotheek en een visiteauto beschikbaar is en dat geregeld is dat de huisartsenpost in Oosterhout zo nodig kan waarnemen. Bij een ongeplande brugafsluiting (bij ongelukken of hardnekkige file) van zuid naar noord wordt er eveneens geregeld dat er binnen afzienbare tijd een huisarts en een visiteauto met medicatie in de streek aanwezig is.

Dergelijke maatregelen worden echter niet genomen wanneer de brug van noord naar zuid “dicht” zit. Men kan dan namelijk wel eenvoudig bij de huisartsenpost komen. Op de terugweg zal (helaas) omgereden moeten worden.

Het protocol “brug dicht” was bij de meeste raadsleden niet bekend. Verondersteld werd dat dit ook zou gelden voor de inwoners van Altena. Staande de commissievergadering werd geregeld dat de Centrale Huisartsenpost Gorinchem voortaan gebruik mag maken van de gemeentepagina om bij geplande brugafsluitingen de gang van zaken met mogelijke patiënten te communiceren (Corine Verweij in de PvdA Nieuwsbrief)

Lees meer over:

brug Altena protocol dicht
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.