vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Regio Zuid Nederland Ranking toernooi op Copakadijk

17 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen weekend werd het eerste Beachvolleybal Regio Ranking van Zuid Nederland gehouden op de Copakadijk.
Vrijdagavond ging dit van start met jongens en meisjes onder de 18 jaar, en jongens onder de 16 jaar. In de categorie onder de 18 jaar werd uiteindelijk de finale gespeeld tussen Kelly Bolink met haar nieuwe partner Julia Wouters (14) tegen Ilona Nieuwkoop met Sarah van Esch (14).

Alle vier de speelsters trainen in de selecties van Beachsport vereniging Werkendam en lieten de andere teams ver achter zich. Het werd een fantastische finale waarbij Kelly en Julia met 22-24 de wedstrijd naar zich toe trokken.
Bij de jongens categorieën werd gestreden tussen de teams van Dordrecht Beach. Voor de Beachsport vereniging leuk om zoveel jongens teams in actie te zien, aangezien Werkendam nauwelijks jongens teams heeft.

Op zaterdagochtend werd voor het eerst in Nederland de KBSS competitie voor de allerjongste jeugd gespeeld. Sommige kinderen waren nog maar enkele dagen lid, maar konden al in de competitie meespelen. In deze categorie lieten Daphne en Lieke sterk zien dat zij de meeste volleybal ervaring in huis hadden. Met DJ Cees van de Berk zat de sfeer er goed in.
Bij de meisjes onder de 16 jaar ging de winst naar het koppel Valerie Ippel en Geralda Donkers die in een 3-setter wonnen van Sarah van Esch en Amie Visser.

Bij de meisjes onder de 14jaar kwam het team Naomi van de Steenhoven met Vera van de Werken met grote werklust in de finale.
Ook in de finale lieten zij zien dat zij heel wat in hun mars hebben. Deze finale werd gewonnen door het koppel Britt den Haan en Raisa Schoon. De jongens finale onder 14jaar werd gewonnen door Max en Thomas uit Dordrecht.
In de avond kwamen ook de senioren teams nog in actie. Ondanks een regenbui werden toch alle wedstrijden gespeeld en mochten Paul en Daan op het hoogste treetje staan.

Een overzicht van de uitslagen van alle teams is terug te vinden op www.beachsport.nl  (Foto Hessel van Biljouw)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam beachsport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.