woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Brabantse titel voor Sanne van de Pol en Marcha Admiraal

16 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste weekend van de Brabantse Kampioenschappen 2011 lange baan in Eindhoven heeft voor de Werkendamse zwemmers 7 medailles opgeleverd. De medailles werden gewonnen door Marcha Admiraal, Thomas Zielhorst, Sanne van de Pol en Jade Groeneveld. Met 2 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medaille is er heel goed gepresteerd. Daarnaast werden er twee clubrecords, zeven Nederlandse limieten en 20 persoonlijke records gezwommen.

Sanne en Marcha wisten beide een gouden en een zilveren medaille te winnen. Sanne haalde goud op de 100 schoolslag en op de halve afstand was er een zilveren medaille. Marcha haalde op de 200 vrije slag een gouden medaille en op de 100 vlinderslag wist ze een tweede plaats te behalen.  Net als Sanne en Marcha, wist Thomas ook twee medailles te halen. Het waren ‘slechts’ zilveren medaille. Thomas moest op zowel de 50 als de 100 rugslag een zwemmer voor hem dulden, maar zijn tijden waren wel goed voor verbetering van de clubrecords op de beide afstanden. De laatste medaille was voor Jade, zij wist op de 50 vlinderslag beslag te leggen op de derde plaats.

Thomas, Sanne en Lukas wisten onder de richttijden te blijven voor de Nederlandse Juniroen Kampioenschappen in Dordrecht. Thomas deed dit op de 50 en 100 vrije slag en 100 rugslag. Terwijl Sanne dit op de 100 schoolslag en 200 vrije slag deed. Lukas wist net als Thomas op de 100 rugslag en vrije slag onder de richttijden te blijven.

Behalve de eerder genoemde vijf zwemmers waren ook Carmen Damen, Marjolein van den Berg, Kim Wijnja, Tonny Methorst, Bart Schouten, Chantal Paans, Lisanne van Dijk en Anne Ippel in Eindhoven aanwezig. Zij wisten niet op het podium te eindigen, maar zij wisten wel goede tijden te laten noteren in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Bart en Tonny waren er met een vierde plaats wel dichtbij. Bart deed dit op de 100 vrije slag en Tonny op de 50 en 100 schoolslag. Verder waren er nog top vijf noteringen voor Thomas op de 50 vrije slag, Lukas op de 50 en 100 rugslag. Voor Carmen en Marjolein was het een eerste deelname aan een Brabants Kampioenschap in het 50 meter bad.

Volgend weekend staat het tweede deel van de ‘Brabantse’ op het programma. Dan komen 12 zwemmers aan de start met op de diverse onderdelen kans op een medaille. In het laatste weekend van mei zijn de clubkampioenschappen en is het seizoen voor de meeste zwemmers afgelopen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.