woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Den Haan en Schoon winnen goud op het NK volleybal

16 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen weekend  waren de jeugdige Werkendamse volleybaltalenten, Britt den Haan (12) en Raïsa Schoon(9), bijzonder succesvol op het Nederlands Kampioenschap  onder 14 (2 tegen 2) in Zutphen. Het tweetal, lid van de Beachvereniging Werkendam en Foranto, wordt bij beide verenigingen getraind door Debora Schoon-Kadijk.
De meiden wonnen eerst  alle zes de poulewedstrijden en daarna ook de spannende kruisfinale. In de finale lieten Britt en Raïsa zien nog conditie genoeg te hebben om ook hier overeind te blijven. Met goed veldspel en uitstekende services werden de grotere en oudere meiden onder druk gehouden. De torenhoge favorieten uit Barneveld kregen geen vat op het constante spel van de onder de “ White Girls” spelende Werkendamse meiden. Met de alleszeggende setstand 25-16 kwam een einde aan een fantastische dag. Een welverdiend applaus na de finale en bij het omhangen van de gouden medaille was hun terechte deel. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.