Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Stichting Kunstroute Woudrichem gered

14 mei 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De onzekerheid over het voortbestaan van de Kunstroute in Woudrichem heeft plaatsgemaakt voor zekerheid! Een volledig nieuw bestuur heeft er de schouders onder gezet om de Kunstroute dit jaar te organiseren.

Nieuw bestuur
Na het uiteenvallen van het bestuur eind 2010 leek het er een aantal maanden op dat het tevens  het einde van de Kunstroute betekende.
Na een noodkreet via de media  vonden een aantal mensen uit Woudrichem en omliggende dorpen dat dit niet verloren mocht gaan en hebben zij een nieuw bestuur gevormd. Binnen het nieuwe bestuur is naast kennis van kunst ook ruime kennis aanwezig over het besturen van een stichting en het organiseren van evenementen. Volgens Marcel Vaandrager, de kersverse voorzitter, heeft het nieuwe bestuur er in zeer korte tijd voor gezorgd  dat met veel enthousiasme alles in de startblokken staat om uitgerold te worden voor de Kunstroute 2011. (Foto Kunstroute)

De kunstroute zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 september in de mooie vestingstad Woudrichem, tegelijkertijd met de  Open Monumentendagen in Woudrichem (www.erfgoedaltena.nl).  In dit kader vraagt het bestuur van de Kunstroute de locatiehouders van de Monumentendagen te kijken of er tijdens de openstelling tevens kunst uit de Kunstroute gepresenteerd kan worden. Een combinatie van deze twee evenementen betekent zowel voor het monument als ook voor de Kunstroute een meerwaarde; mooie Kunst in een adembenemende omgeving.  Locatiehouders die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met het bestuur.

Op zondag 11 september wordt tevens “Pruuve Maor" georganiseerd. De chefs en koks van ca. acht deelnemende restaurants bereiden een aantal gerechtjes die typerend zijn voor de kaart van het nieuwe seizoen. kleine gerechtjes die als “pruuveke" voor een kleine prijs verkocht worden. Voor lekkerbekken en degenen die even op adem willen komen van de Kunstroute en/of de monumentendag, een uitgelezen kans om kennis te maken met wat de restaurants  in en rond de vesting zoal te bieden hebben. Pruuve Maor wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in en om het Arsenaal van de vesting. 

Aanmelden 
Zoals het er nu naar uitziet wordt het een mooi evenement: Kunst in een monumentale omgeving met ook nog een warm onthaal door de locale horeca op zondag. Om hieraan zelf mee te doen nodigt het nieuwe bestuur van de Kunstroute een ieder die kunst maakt, zowel de amateur als de professional uit om zich aan te melden. Niet alleen beeldende kunstenaars, maar ook de niet-beeldende kunstenaars worden nadrukkelijk uitgenodigd om zich in te schrijven. De kwaliteit van de kunstwerken moet ‘expositiewaardig’ zijn en duidelijk uitstijgen boven de categorie ‘huisvlijt’. Het bestuur heeft inmiddels een aantal locaties gevonden waar geëxposeerd gaat worden, maar is ook nog op zoek naar een aantal locaties.

Meldt u dus aan vóór 3 juni voor deelname aan dit evenement als kunstenaar of locatiehouder van een Open Monument om kunst te exposeren tijdens de Kunstroute op 10 en 11 september. Als u eigenaar/bewoner van een pand binnen de vesting bent en u het leuk vindt om dit beschikbaar te stellen als expositieruimte nodigen wij u van harte uit dit aan ons kenbaar te maken. Om teleurstellingen te voorkomen nog even dit: Er zijn nu al aanmeldingen binnen en het aantal locaties is beperkt; aanmelden is dus geen garantie dat u dit jaar kunt meedoen.

De openstellinguren van de Kunstroute zijn op beide dagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. 
Meer informatie over de Kunstroute, de stichting en het bestuur is te vinden op de site van Stichting de Kunstroute: www.kunstroutewoudrichem.nl

Lees meer over:

woudrichem woudrichem Kunstroute
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.