Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Overspannen man (41) zorgt opnieuw voor politie-inzet

13 mei 2011 (door AalburgNet)

VEEN:  De politie heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur in een horecagelegenheid een 41-jarige overspannen en agressieve inwoner van Veen aangehouden. De arrestatie ging gepaard met veel verzet waardoor de agenten pepperspray moesten gebruiken. De man is inmiddels in een instelling opgenomen. Het gaat om dezelfde man die afgelopen weekend, de nacht van zaterdag op zondag, in Waalwijk was aangehouden voor het rijden onder invloed en vervolgens, terwijl hij aan één hand geboeid was, ontsnapte. Hij kwam zich toen op zondagmorgen melden.

Rond 16.20 uur werd bekend dat een 41-jarige man zich zodanig in zijn woning zou gedragen dat hij een gevaar voor zichzelf en de omgeving zou vormen. Zo zou hij met een kettingzaag rond gelopen hebben en verschillende vernielingen hebben aangericht. Verder werd gemeld dat hij inmiddels in een café zat. Tijdens de aanhouding pleegde hij flink verzet. Zo stond hij te zwaaien met een barkruk en schopte hij de politiehond. Nadat pepperspray in zijn gezicht was gespoten, lukte het de dienders om hem onder controle te krijgen.

De verdachte werd aan het bureau door de psychiater van de crisisdienst onderzocht. Op zijn advies werd de man verplicht in een instelling opgenomen.

Lees meer over:

aalburg veen man overspannen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.