vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Nevobo en Debora Kadijk sluiten overeenkomst

10 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op zaterdag 14 mei aanstaande wordt er op de beachvelden in Werkendam, beter bekend als de Copakadijk, een overeenkomst ondertekend tussen Debora Kadijk en de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Met de ondertekening van deze overeenkomst worden de ambitie van Debora Kadijk om jeugd laagdrempelig te laten beginnen met beachvolleybal, en van de Nevobo om landelijk de trainings- en spelmethode ook als competitievorm in de markt te zetten, aan elkaar verbonden.

De heer Marcel Sturkenboom, directeur van de Nevobo, komt persoonlijk naar Werkendam om de overeenkomst te tekenen. Tijdens de ondertekening vindt tevens het eerste beachrankingtoernooi plaats van dit zomerseizoen.

Debora Kadijk, ex-topvolleybalster en nu toptrainer, ontwikkelde een unieke trainings- en spelmethode voor beginnende beachvolleyballers. Deze methode is ontwikkeld op basis van haar jarenlange ervaring als topspeler en -trainer in het internationale beachvolleybal. Bij deze methode spelen kinderen en beginners gelijk twee tegen twee, ieder op zijn of haar niveau. Doordat in deze methode training en spelvorm naadloos in elkaar overlopen, kan er al heel snel in toernooi- en/of competitievorm gespeeld gaan worden. Met name bij de jeugd geeft dit een enorme positieve prikkel.

De methode voorziet in een behoefte, tot op dit moment was er geen vergelijkbaar product waarin kinderen en beginners op een dergelijke laagdrempelige manier konden starten met beachvolleybal. De methode krijgt dan ook de naam: Kadijk Beachvolleybal Start Systeem, kortweg KBSS. Ook wordt het KBSS voor het eerst in competitieverband gespeeld. Meer info hierover op www.bkzn.nl.  

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.