zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Regionale CU-fracties bezoeken voedselbank en GAiN

10 mei 2011 (door AalburgNet)

ALTENA - Op zaterdag 7 mei bezochten de ChristenUnie (CU) fracties van Werkendam, Woudrichem en Aalburg de voedselbank Altena en de internationale hulporganisatie GAiN. Beide zijn gevestigd aan ’t Zand in Sleeuwijk. De stichting Voedselbank Altena bestaat uit een groep vrijwilligers die belangeloos een enorme belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van (verborgen) armoede in de regio. De stichting verstrekt kosteloos levensmiddelen aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. 
 
Stijging afname
Het afgelopen jaar is het aantal personen die gebruik maken van de voedselbank sterk gestegen, zo vertelt voorzitter Ad Bor. Op dit moment maken ongeveer 130 personen gebruik van de voedselbank, ongeveer gelijk verdeeld over de drie gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam. Vooral gezinnen maken gebruik van de voedselbank. Naast de bestrijding van armoede gaat de voedselbank ook samen met de voedselsponsoren de verspilling van kostbaar voedsel tegen.
 
Proactief opstellen
De raadsfracties van de CU vonden het een indrukwekkend bezoek en hebben een enorme waardering voor het belangrijke werk dat deze vrijwilligers belangeloos doen. De fracties vinden dat de Voedselbank Altena een onmisbare rol speelt in de bestrijding van armoede in de drie gemeenten en willen dan ook dat de gemeenten zich proactief opstellen richting de Voedselbank. “Gemeenten zouden regelmatiger contact moeten zoeken met de Voedselbank Altena om ervoor te zorgen dat deze voorziening in stand blijft voor de mensen die het nodig hebben en de belangrijke rol kan blijven vervullen”.

GAiN
Ook bezochten de raadsleden van de drie fracties het pand van Global Aid Network (GAiN), een wereldwijde hulporganisatie die evangelie en (nood)hulp combineert. GAiN verleent wereldwijd hulp en is sinds 2008 actief vanuit Nederland. De wereldwijde hulporganisatie is actief in meer dan vijftig landen en heeft meer dan 10.000 vrijwilligers. In het pand in Sleeuwijk is een sorteercentrum voor tweedehands kleding een grote groep vrijwilligers sorteren hier wekelijks de stapels met kledingstukken uit die binnen komen uit de gehele regio. De gesorteerde kleding wordt dan later vervoerd naar ondermeer het voormalig Oostblok.
De CU is trots op al die regiovrijwilligers die zich belangeloos inzetten om het leven van andere mensen - dichtbij (de voedselbank) en ver weg (via GAiN) - een stukje dragelijker te maken.
 

Lees meer over:

Werkendam CU gain
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.