woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

WAVA/!GO onderzoekt nieuwe vestiging in Altena

9 mei 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - WAVA/!Go beschikte in het verleden over twee vestigingen, een hoofdvestiging in Oosterhout en een nevenvestiging in Sleeuwijk (De Molenkim). Beide vestigingen beschikten over voorzieningen voor medewerkers die aangewezen zijn op werk binnen een beschutte werkomgeving. In het najaar van 2005 heeft het toenmalige bestuur van WAVA in het kader van een bezuinigingsoperatie besloten over te gaan tot sluiting van de vestiging Sleeuwijk. Dat is in september 2006 gerealiseerd. Het personeel uit Sleeuwijk werkt sindsdien in Oosterhout. Voor hen werd een sociaal plan opgesteld waarin geregeld stond dat de extra reistijd als werktijd zou worden aangemerkt en dat de extra reiskosten voor rekening zouden komen van WAVA/!Go.

In het bedrijfsplan 2011 geeft de directie van WAVA/!Go nu aan dat zij in het kader van mogelijke bezuinigingen de optie wenst te onderzoeken om het sociaal plan Sleeuwijk op te heffen. Dat zou een besparing opleveren van 50.000 plus 100.000 euro. Men gaat hier nog over in gesprek met de ondernemingsraad. In dat gesprek wordt ook de optie betrokken om opnieuw een vestiging in het Land van Heusden en Altena te openen. Niet uitgesloten wordt dat de structurele kosten hiervoor minder bedragen dan die voor en sociaal plan.

Aldus de PvdA Werkendam in hun nieuwsbrief. De partij stelt de zaken aan de orde in de commissie Inwoners.

Lees meer over:

Werkendam Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.