donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Opnieuw negen medailles op NMK voor BBZ-masters

7 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Net als vorig jaar zijn er negen medailles gewonnen op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2011 lange baan. Annette en Kim Wijnja, Tonny Methorst, Arjon de Bok en Harry Cornet gingen naar Eindhoven ondanks het mooie weer. Daarnaast werden er een Brabants Masters Record (BMR) gezwommen, 12 masters clubrecords en 2 persoonlijke records verbeterd.

Annette was met 4 persoonlijke medailles de grootste winnaar van de 5 zwemmers. Zij haalde zilver op de 50, 100 en 200 schoolslag en er was een bronzen medaille voor haar op de 200 wisselslag. Op de 200 vrije slag en wisselslag en 50 vlinderslag wist ze de clubrecords bij de dames tussen 40 en 44 jaar te realiseren.
De overige persoonlijke medailles waren voor Harry en Tonny. Harry was op de 50 schoolslag de beste bij de heren tussen 40 en 44 jaar en daarnaast haalde Harry zilver op de 100 vrije slag. Als extraatje verbeterde Harry het Brabantse Masters Record en masters clubrecord op deze afstand. Daarnaast staan er ook nieuwe clubrecordtijden op de 50 vrije slag en schoolslag. Tonny verraste zichzelf met 2 bronzen medailles op de 50 vrije slag en 100 schoolslag. Op beide afstanden wist zij haar persoonlijke records te verbeteren. Zij zwom clubrecords op de 50 vrije slag en schoolslag, 100 schoolslag en 200 wisselslag.

Arjon en Kim wisten geen medailles te winnen, maar eindigde wel bij de top 10 in hun leeftijdscategorie. Zij deden dit beide op de 50 vlinderslag en voor Kim was dit tevens een clubrecords bij de dames 20-plus.
De laatste medaille werd gewonnen op de 4 x 100 vrije slag estafette De gemengde ploeg bestaande uit Tonny, Annette, Arjon en Harry haalden een zilveren medaille en zwommen een clubrecord op deze afstand.

De volgende masterswedstrijd voor de Werkendammers is pas na de zomervakantie en voor sommige zwemmers begint dan de voorbereiding al voor de Wereld Masters Kampioenschappen die gehouden gaan worden in Riccione in Italië.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.