maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Kozakken Boys maar één punt in Nieuw Lekkerland

7 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Ondanks een voorsprong en numerieke meerderheid gedurende vijftig minuten lukte het Kozakken Boys niet om na het fluitsignaal als winnaar uit de strijd te komen. In en tegen Nieuw Lekkerland kwam het niet verder dan een gelijkspel.

Op een uitstekende grasmat in Nieuw Lekkerland was het Jay Luciano die als eerste van zich deed spreken. Een lange bal kon bijna door hem worden verlengd maar de snelle aanvaller kwam een teenlengte te kort om de bal de juiste richting te geven. De actie van de buitenspeler was eigenlijk het enige wapenfeit van de thuisploeg gedurende de eerste helft. Verder ontpopte de thuisploeg zich zicht tot een te fysiek optredende equipe die regelmatig de botte bijl hanteerde. Gezien de kaartenoogst van dit seizoen meer regel dan uitzondering. Kozakken Boys kreeg gedurende de eerste helft wat kansjes en kansen. Manu Dagher had te veel tijd nodig voor een schot met de bal in de zestien en Stefan van Dam was het eindstation van een aardige Kozakken aanval maar zag zijn schot door de uitstekende doelman tot corner verwerkt worden.

Na ruim een half uur spelen kwam Kozakken Boys op voorsprong. Een verdedigende actie van Jay Luciano op zijn directe tegenstander werd beoordeeld als een overtreding. De aanvaller haakte zijn directe opponent Arjan van Vuuren in de zestien en een penalty was het gevolg. Arjan van Vuuren nam hem zelf en liet de doelman kansloos. Toen vijf minuten later een harde overtreding op Quintin Jacoba met geel werd bestraft, waar direct rood ook niet misstaan had, leek Kozakken Boys op rozen te zitten.
Een aderlating voor Kozakken Boys was het na rust in de kleedkamer achterblijven van Manu Dagher. De aanvaller is nog steeds niet in de vorm van vorig jaar maar blijft snel en een handenbinder. Even leek Kozakken Boys weer vanaf elf meter te mogen gaan aanleggen. Een keiharde overtreding in de rug op Dennis Verhoef, met een blessure tot gevolg, werd door de leidsman verkeerd beoordeeld en niet op waarde geschat. Kozakken Boys had daarna het meeste balbezit maar miste de aanvallende kwaliteiten om het de thuisploeg moeilijk te maken. Invaller Christiaan Perrier had een aardige actie op rand zestien. Was daarna even zijn tegenstander kwijt maar miste vervolgens de kracht om doeltreffend uit te halen. De te geringe aanvallende inspiraties van Kozakken Boys werden in de slotfase afgestraft. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd een van richting veranderd schot Kozakken Boys fataal. De thuisploeg kreeg daarmee meer dan waar ze recht op hadden maar daar hadden ze in Nieuw Lekkerland terecht maling aan. Men vierde de puntendeling als het binnenhalen van het kampioenschap.

Voor Kozakken Boys rest niet meer dan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. A.s. zaterdag krijgt men op de Zwaaier bezoek van Heerjansdam. (KB)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.