maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Gemalen draaien op driedubbele capaciteit

6 mei 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA - Omdat het waterpeil in de grote rivieren maar blijft dalen, heeft het Waterschap Rivierenland (waar ook het Land van Heusden en Altena onder valt) de handen vol om het waterpeil in het gebied op peil te houden. Er kan nog steeds voldoende water uit de rivier de sloten in worden gepompt, maar daarvoor draaien de gemalen wel op dubbele en zelfs driedubbele capaciteit. Op enkele plaatsen stuwt het waterschap het peil in de sloten zelfs iets op om de boeren, die ook last hebben van de droogte, de kans te geven om te sproeien.
Het is overigens nog maar de vraag hoe lang dit nog kan. Als het waterpeil nog verder zakt, en daar ziet het met de huidige weersomstandigheden wel naar uit, komen er maatregelen om het gebruik van water te beperken. (Brabants Dagblad)

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.