Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Kookstudio Heerlijk en Eerlijk verkeert in select gezelschap

3 mei 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De in Woudrichem gevestigde Kookstudio Heerlijk en Eerlijk is dit jaar gevraagd acte de présence te geven op de jaarlijkse Big Green Egg Memberday in Beesd (Gelderland). Tijdens deze dag presenteert de culinaire top van Nederland zijn kookkunsten op de grill uit Amerika die momenteel zo in de belangstelling staat.

‘We zijn er bijzonder trots op dat de organisatie ons gevraagd heeft’, aldus Ronald van den Ende die samen met zijn vrouw Annemiek van Straten de Kookstudio alweer vijf jaar runt. ‘We staan daar tussen culinaire helden als Jonnie Boer en Herman de Blijker en nog veel meer grote namen. De organisatie geeft ons een eigen stand met twee extra grote Big Green Egg’s. Daarmee kunnen we laten zien dat we er in Woudrichem ook wat van kunnen’.

Gerechten
Welke gerechten Heerlijk en Eerlijk gaat bereiden om op te vallen in dit gezelschap is nog niet zeker. ‘Er is zoveel mogelijk op zo’n groen ei. Veel mensen denken dat je er alleen maar op kan grillen, maar wij koken en roken er ook mee. Pizza’s en brood krijgen een geweldige smaak en we kunnen er zelfs desserts op bereiden. Onze specialiteit is toch wel het langzaam garen van grote stukken vlees. We gebruiken daarbij natte snippers van whiskyvaten om een extra rookaccent te geven’, verklapt de trotse chef.

Ook de portionering vormt een uitdaging. Van den Ende: ‘Met een beperkt budget ruim 2.000 porties aan al die eggheads uitdelen valt niet mee. Het is natuurlijk ook een uitgelezen kans om de biologische producten uit onze streek te promoten. Dus misschien dat daar nog wat mogelijk is.’

De Big Green Egg Memberday 2011 wordt op Vaderdag, zondag 19 juni aanstaande, gehouden op Landgoed De Marienwaerdt in Beesd.
Nadere informatie over deze dag, aanschaf van- en kookworkshops op de Big Green Egg kan via Kookstudio Heerlijk en Eerlijk: 0183 - 309 303 of kijk op www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl (Foto Heerlijk en Eerlijk)

Lees meer over:

woudrichem woudrichem big green egg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.