woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Sportklasse in Werkendam

28 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen maandag reden de Sportklasse renners van Jan van Arckel onder schitterende omstandigheden een afwachtingswedstrijd in Werkendam. Tachtig renners stonden aan de start voor een wedstrijd over 60 km met maar liefst acht renners van Jan van Arckel, te weten Ad de Kuiper, Eddie van der Grijn, Anne Jan Stuij, Walter Brand, Fabian Peverelli, Frits Boel, Peter Rikkers en Nijs van Rees.

Gelijk bij de start zat het tempo er goed in en al vrij vroeg in de wedstrijd probeerden er 2 renners weg te rijden waarbij Anne Jan kon aanpikken maar echt weg blijven zat er niet in. Het initiatief van Anne Jan zette wel de toon voor de rest van de ploeg want regelmatig waren onze renners voorin te vinden met Walter en Ad als degenen die het meest zaten te loeren op een mooie kans om mee te springen maar geen ene ontsnapping hield echt stand. Tot een kwartier voor tijd er 3 wegsprongen met daarbij Wim van Tuyl die wel echt weg konden komen en een voorsprong opbouwden van zo’n 20 seconden. Vanuit het peloton konden er nog 2 bij komen maar omdat er in de kopgroep niet goed werd samengewerkt kon het peloton toch nog dichtbij komen. De kopgroep hield echter stand en nu moet ik de winnaar schuldig blijven helaas, sorry. Wat ik wel heb is de klassering van onze eigen renners: 26e Walter Brand, 29e Eddie van der Grijn, 37e Ad de Kuiper, 39e Fabian Peverelli, 51e Peter Rikkers,  59e Frits Boel en 64e Anne Jan Stuij. Dit houdt in dat 7 renners de wedstrijd uitgereden hebben en dat is echt een goed resultaat waarbij nog gezegd moet worden dat Fabian, Peter, Frits en Anne Jan achter een valpartij zaten en op het laatst nog vol in de achtervolging moesten om weer bij het peloton te komen. Maar dat er een leuke ploeg aan het ontstaan is,  kan misschien wel gezegd worden. Zoveel mogelijk allemaal naar de zelfde wedstrijden dan kunnen er best nog mooie successen behaald worden. (JvArckel)

Lees meer over:

Werkendam Werkendam sportklasse
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.