donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Peter Schalken achtste in Dutch Superbikes

27 april 2011 (door WerkendamNet)

DUSSEN/RIDDERKERK - Het Paasweekeinde is zeer succesvol verlopen voor het  Verolme GrafiCom Racing Team met een dubbele 1e, 2e en 8e plaats. Op het Spa Francorchamps-circuit vonden de  races van het ONK plaats waar Stuart Voskamp een tweede plaats wist te behalen in de Dutch Supersport en Peter Schalken uit Dussen als achtste finishte in de Dutch Superbikes. Daarnaast behaalde Bo Bendsneijder op tweede paasdag tweemaal de eerste plaats tijdens de races voor de NSF100 Cup in Brakel. 

Schalken noteerde tijdens de Superbike races in Spa een twaalfde starttijd. Schalken kwam goed weg, maar bleef op een achtste plaats steken. De club voor hem was een stuk weggereden en achter hem had Schalken een gat van ruim 7 seconden op de nummer 9. Tevreden wordt teruggekeken op een probleemloos weekend, waarbij de samenwerking in het team weer helemaal top was.
Peter: “Vandaag heb ik eigenlijk een beetje tegen mezelf zitten racen. Het vertrouwen in de Pirelli – Suzuki combinatie wordt steeds beter en dat kunnen we aan de rondetijden zien. Nog een paar stapjes en we staan weer een stuk verder vooraan.”

Het Verolme GrafiCom Team heeft de komende weken een kleine rustpauze. Op 22 mei is Peter Schalken met de twee collegae te vinden op het circuit van Assen. (Bij de foto: Peter Schalken in actie. (Foto Oeds Zandstra))

 

Lees meer over:

Werkendam Dussen schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.