zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Unanieme steun voor CU initiatiefvoorstel Breedband

27 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - CU Aalburg twittert: 'Unanieme steun voor ChristenUnie initiatiefraadsvoorstel Breedband. College gaat nu aan de slag met een plan van aanpak voor gemeente/regio. Raad van Woudrichem en Werkendam worden uitgedaagd om met Aalburg mee te doen met Breedband.'

CU Aalburg weet wat het met Breedband wil: 'Een goede internetverbinding is een vestigingseis voor vele ondernemingen. Omdat in deze regio veel ondernemingen rond huis starten is deze infrastructuur niet alleen voor industrieterreinen een pré', aldus het ingediende voorstel. Datzelfde geldt ook voor het onderwijs en de zorg. 'Kanttekening evenwel is dat kabelmaatschappijen dergelijke initiatieven als bedreiging van hun monopolie zien. Dat vraagt om een zorgvuldige aanbestedingsprocedure bij eventuele vervolgstappen. Dit raadsvoorstel gaat over een multi-maatschappelijk onderwerp dat vraagt om vele contacten met inwoners, maatschappelijke organisatie en lobby’s in de regio in de breedste zin van het woord', meent CU. Met het initiatiefvoorstel wordt het college verzocht een plan van aanpak uit te werken om dat aansluitend door de gemeenteraad te laten vaststellen. Dat moet de aanleg van glasvezel en het gebruik van breedbanddiensten onder verschillende doelgroepen in de regio stimuleren. Het college gaat aan de slag waarbij ook de buurgementen betrokken worden..

Daarnaast gaat de gemeente Aalburg het Breedband Manifest Brabant  ondertekenen. Dat is een document waar enkele gemeenten en organisaties rond Eindhoven hun ambities hebben verankerd. 'Samen sta je sterk en goed voorbeeld doet goed volgen', zal CU Aalburg ongetwijfeld gedacht hebben.
Geld is volgens de partij geen probleem. Voor het opstellen van een plan van aanpak zijn de euro's in het  IDOP-project Veen opgenomen onder de noemer '­breedbandinitiatieven'. Kortom, CU Aalburg is er klaar voor.

Lees meer over:

steun CU breedband
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.