woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Drie medailles en vier finales voor Biesboschzwemmers op internationale zwemwedstrijd

26 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de internationale zwemwedstrijd in Antwerpen heeft het paasweekend voor 8 zwemmers en hun ouders en coach in het teken gestaan van de 20e editie van de Antwerp International Youth Swimming Cup. Met vier finaleplaatsen, 3 medailles, 16 Nederlandse Limieten, 44 Brabantse Limieten, vier clubrecords en 23 persoonlijke records was het een uitermate succesvolle deelname. Sanne van de Pol, Marcha Admiraal en Thomas Zielhorst waren verantwoordelijk voor de vier finale plaatsen.Marcha mocht tijdens twee finales starten, namelijk de 100 en 200 vrije slag. Op de 200 meter wist ze vijfde te worden, terwijl op de 100 meter er een achtste plaats voor haar het hoogst haalbare was. Eerder was ze al derde geworden op de 100 meter ‘vrij’ tijdens de series. Haar tijden laten momenteel weer een stijgende lijn zien. De nieuwe tijd op de 50 vlinderslag onderschrijft dit het meest.
Sanne wist de beste klassering van de Biesboschzwemmers te halen tijdens een finale. Zij wist op de 100 schoolslag bij de meisjes tussen 11 en 14 jaar vierde te worden. Behalve deze klassering wist ze ook nog derde te worden op de schoolslag sprint. Op de 50 en 100 vrije slag en 50 en 100 schoolslag wist ze tijden te zwemmen die goed zijn voor deelname aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.
De meest succesvolle zwemmer was Thomas. Hij wist op de 50 rugslag naar het goud te zwemmen en wist zich op de 100 rugslag te plaatsen voor de finale. Tijdens de finale werd hij vijfde in exact dezelfde tijd als waarmee hij zich geplaatst had. In de series verbeterde hij het clubrecord en in de finale was het dus een evenaring. Op de rugslagsprint wist hij ook het clubrecord te verbeteren en eerder deed hij dit ook nog op de 50 vlinderslag. Op de 50 en 100 vrije slag en 100 en 200 rugslag voldeed Thomas aan de richttijden voor de ‘Nederlandse’.
De laatsten die voldeden aan de eisen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen waren Jade Groeneveld en Lukas Schmidt. Jade wist op de 100 en 200 rugslag onder de tijden te blijven die nodig zijn. Lukas zwom op de 50 en 100 vrije slag ook onder de benodigde tijden.
Lisanne van Dijk, Chantal Paans en Rebecca Schmidt waren de andere drie deelnemers. Lisanne kon helaas geen persoonlijke records zwemmen, al scheelde het op de 100 schoolslag erg weinig. Chantal wist zich op de 50 vrije slag, 50 en 100 schoolslag te verbeteren ten opzichte van haar beste tijden in een 50 meter bad. Rebecca zwom twee nieuwe persoonlijke toptijden, namelijk op de 50 en 100 vrije slag. Sommige zwemmers waren zelfs sneller dan hun tijden in een 25 meter bad. Dit was het geval voor Thomas op de 50 en 100 rugslag en 50 vlinderslag, Sanne op de 200 schoolslag en 50 rugslag, Lukas op de 50 vlinderslag.

Op 14, 15, 21 en 22 mei zullen deze zwemmers aangevuld met nog ongeveer 10 personen deelnamen aan de Brabantse Kampioenschappen in Eindhoven. Diverse zwemmers behoren tot kanshebbers voor eremetaal.

Lees meer over:

Werkendam biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.