Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Rene Ruitenberg (s)preekt in Andel

26 april 2011 (door WoudrichemNet)
ANDEL - Op de zondagochtend van de eerste mei (s)preekt marathonschaatser René Ruitenberg in de Vrije Evangelische Gemeente de Koningshof. Ruitenberg is professioneel sportman en topschaatser. Jarenlang was marathonschaatsen zijn grootste passie. Sinds 1 april 2010 is hij directeur van de Christelijke Sportstichting Sports Witnesses, die ook de sport-Bijbel uitgeeft. Hij getuigt dat hij voorheen als een ‘schijnchristen’ in de kerk zat. Jarenlang bezocht hij weliswaar de kerk, maar zijn gedachten waren vol van sport, vrouwen, geld en roem. Nu heeft hij, aldus Ruitenberg, nog meer passie gekregen voor Jezus dan voor het schaatsen. In 2003 veranderde zijn leven radicaal. Na het plotselinge overlijden van zijn schoonzus kwam hij tot het besef dat zijn leven tot nu toe tot weinig zegen voor anderen was. Dit resulteerde uiteindelijk tot een project in Afrika dat hij startte: René Kids Centre. Inmiddels is er een kindertehuis gebouwd voor kids in Namibie, zonder ouders of stabiele thuissituatie. 
Rene wil graag zijn geloof delen met anderen. Juist daarom spreekt hij in verschillende kerken door heel Nederland.
Ben je benieuwd naar het getuigenis van deze gepassioneerde sportman, dan ben je van harte uitgenodigd om 10.00 uur in VEG de Koningshof, Burg. van der Schansstraat 50, Andel. Voor informatie kunt u terecht bij Petra Vos 0183-443913.

Lees meer over:

woudrichem andel ruitenberg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.