vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

JOPS zijn onderweg

22 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In november 2010 liet wethouder Van der Ven weten dat hij de raad op korte termijn zou informeren over beschutte hangplekken voor jongeren en verruiming van de openingsmomenten van jeugdsozen.

Vier maanden na die toezegging was er nog geen reactie en stelde de PvdA er vragen over.  Na de beantwoording werd duidelijk dat er nog in de maand april gestart wordt met de realisatie van een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) achter ’t Honk in Sleeuwijk, dat er bij de dokvijver in Werkendam een betonnen bank als hangplek gerealiseerd zal worden, dat een nieuwe JOP in Nieuwendijk verwerkt is in het plan voor uitbreiding van sporthal De Iris en dat men over een nieuwe JOP in Hank nog in beraad is. “Het oorspronkelijke voornemen was om de ontmoetingsplek bij de skatebaan te optimaliseren, maar recente geluiden over, voorlopig niet getraceerde, overlast hebben ons tot nadenken gestemd. Wij beraden ons over de verdere aanpak”, aldus de beantwoording van het college.

In verband met de “hete zomer” in Hank waar jongerenwerkers rekening mee houden, vindt de PvdA een snelle actie zeer gewenst.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.