zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Herdenken op Goede Vrijdag en Pasen

22 april 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Niet alleen in de regio Altena, maar in alle christelijke kerken wereldwijd wordt met Pasen herdacht dat Christus uit de dood is opgestaan. Drie dagen daarvoor was hij gekruisigd en gestorven op Goede Vrijdag. Pasen omvat de kern van het christelijk geloof en is daarom de belangrijkste christelijke feestdag uit het kerkelijk jaar.

Op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha nabij de stad Jeruzalem. Jezus stierf volgens de Bijbel door de kruisdood, nadat Hij door de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus op aandrang van het Sanhedrin, de Joodse hoge raad, hiertoe was veroordeeld. Die gebeurtenissen staan beschreven in de vier canonieke Evangeliën Matteüs 27:1-61, Marcus 15:1-47, Lucas 22:66–23:56 en Johannes 18:28–19:42. (Foto Wikimedia)

De herkomst van paaseieren

Reeds bij onze verre voorvaderen was het ei al het symbool van de opstanding. Bij de Joden at men eieren op de begrafenismaaltijd als symbool van wedergeboorte na de dood.

Eieren staat niet alleen symbool voor het nieuwe leven, maar ook voor de vier elementen:

  • De schaal staat voor de aarde
  • Het membraan staat voor de lucht
  • Het eiwit staat voor het water
  • Het eigeel staat voor het vuur

Wie meer hierover wil lezen KLIKT hier

Lees meer over:

Werkendam Pasen vrijdag goede
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.