vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Draagvlak CU Aalburg-plan breedbandinternet groeit

20 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  CU Aalburg overweegt om breedbandinternet weer op de kaart te zetten. Lees de eerdere berichten op Aalburg.net. Inmiddels is op de LinkedIn-groep Ondernemend Altena ook een discussie gestart. Een bloemlezing uit de reacties:

Brenda Peperkamp (Q-Cam uit Dussen) 'Helemaal mee eens, breedband internet moet er komen voor iedere ondernemer. De huidige eisen die aan een netwerk worden gesteld zijn te zwaar belast op dit moment waardoor er zaken mis kunnen gaan. In mijn vakgebied is dit heel erg belangrijk, echter werken wij zelf met conventionele systemen om dit te kunnen omzeilen. Moet je je voorstellen dat er 24 foto's per seconden en dat keer het aantal camera's over het netwerk worden gestuurd! Dit is zo belastend voor het netwerk dat er geen mails/internetverkeer over het netwerk gestuurd kan worden, conclusie beter / sneller netwerk nodig!"

TekstAtelier (Tekst- en reclamebureau uit Wijk en Aalburg): "Glasvezel is snel. Razendsnel uploaden én downloaden. Voor Altena wordt het hoog tijd w.o.b. Wilden in 2009 al mee doen. Helaas stopte de trein. Net als de Merwedebrug (A27) een doorn is in het filevlees, is traag internet het fileleed op de digitale snelweg. Vooruit met de virtuele geit. Overheden kunnen in het breedbandtraject zeker bijdragen. Rijksoverheid zegt nb zelf: 'Studie heeft immers aangetoond dat supersnelle netwerken positieve effecten hebben op het vestigingsklimaat en op de concurrentiepositie van een stad, regio of land. Supersnelle netwerken en de dienstverlening die daarover geboden wordt bevordert het inkomen en de productiviteit per hoofd van de bevolking, de werkgelegenheid en internationale handel. Kom op Altena, handen aan het digitale databed!'

Janneke Romijn (Papaver Communicatie uit Dussen): 'Als de regio zo moeilijk te ontsluiten is via asfalt (A27) of spoor, gooi het dan op de digitale snelweg inderdaad. Ik meen ergens gelezen hebben dat een punt van zorg voor deze regio het wegtrekken van hogeropgeleiden is. Met het 'nieuwe werken' op komst, kunnen deze mensen in de regio blijven. Als er tenminste goede internetverbindingen zijn. Altena als breedband polder, dat geeft het toch weer heel ander aanzien :) Ben benieuwd hoe dit voorstel gaat lopen.'

Mening

Wat vint u ervan? Moet de regio aangesloten worden op breedband?Is dat nodig om niet achterop te raken? Heeft de overheid een schone taak om aansluitingen te stimulerne? Reageer op Ondernemend Altena of stuur uw reactie naar de redactie van Aalburg.net. Mailen naar:  infobox AT Aalburg.net kan ook.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.