zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

‘Drinkt het tot je door?’ nieuwe alcoholcampagne voor jongeren

19 april 2011 (door WerkendamNet)

REGIO - Brabantse jongeren drinken te veel en te vaak! Met de campagne ‘Drinkt het tot je door?’ gaan Werkendam, Aalburg en Woudrichem samen met de andere 43 gemeenten in Brabant, de GGD’en Hart voor Brabant en West-Brabant en partners, de strijd aan met het alcoholgebruik van jongeren. De campagne is een samenwerking vanuit de regionale alcoholprojecten ‘Think before you drink’ (West- en Midden-Brabant) en ‘Alcohol 16min, geen goed begin’ (Brabant-Noord) van de GGD.

De campagne ‘Drinkt het tot je door?’

Doel van de online campagne ‘Drinkt het tot je door?’ is dat jongeren leren over en zich meer bewust worden van groepsdruk en nee zeggen tegen alcohol. Uit onderzoek blijkt dat dit een rol speelt bij drinkgedrag van jongeren. Om dit doel te bereiken heeft het campagneteam een social media campagne ontwikkeld die vandaag start.

De campagne is grotendeels door jongeren zelf bedacht en uitgewerkt. Leerlingen van het St. Lucas college in Boxtel ontwikkelden de campagne die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Hierbij staat het gebruik van social media centraal.

Win een schoolfeest
Met de campagne ‘Drinkt het tot je door?’ komen jongeren via hyves en andere social media op de actiesite: www.wineenschoolfeest.nl. Op deze site doorlopen de jongeren een interactieve stapavond waarin ze telkens ‘ja’ of ‘nee’ moeten zeggen tegen een alcoholisch drankje en de gevolgen van hun keuzes duidelijk worden. Daarna stemmen zij op hun school om een schoolfeest te winnen met topartiesten Dean Saunders en DJ Sacha Visser. Via de site kunnen ze vervolgens hun vrienden uitnodigen om ook het filmpje te bekijken en te stemmen op hun school.

De ‘Drinkt het door hyve’ waar jongeren lid van kunnen worden, staat centraal in de communicatie met de jongeren. Tijdens het schoolfeest is geen alcohol aanwezig, zodat jongeren ervaren dat alcoholvrij feesten ook leuk is.

De campagne is onderdeel van het regionaal samenwerkingsproject ‘Alcohol 16min, geen goed begin’  (www.watalcoholmetjedoet.nl) dat als doelstelling heeft: géén alcoholgebruik onder de 16 jaar en ‘Think before you drink’ (www.thinkbeforeyoudrink.nl) dat als doelstellingen heeft: géén alcoholgebruik onder de 16 jaar en terugdringen van overmatig alcoholgebruik bij jongeren boven de 16 jaar.

Lees meer over:

Altena Werkendam campagne drinkt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.