donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

VVN Altena krijgt gift van Rabobank Altena

19 april 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Door een financiële bijdrage van Rabobank Altena aan VVN Altena valt er voor kinderen vanaf nu heel wat te Ieren over veiligheid in het verkeer.

Voorlichting geven oudere en gastlessen verzorgen op de scholen voor voortgezet onderwijs in Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn de medewerkers van VVN Altena inmiddels gewend. Ook voor het afnemen van de verkeersexamens in het basisonderwijs staan ze elk jaar paraat. Het benaderen van een nieuwe doelgroep was hun grootste wens. Jonge kinderen,op de peuterspeelzalen en basisscholen, maken immers ook dagelijks deel uit van het verkeer. Vandaar dat VVN Altena, onder leiding van voorzitter Marius Hoeflaken, een project indiende om in aanmerking te komen voor het Coöperatief Dividend van Rabobank Altena.

'We hebben 1350 euro ontvangen,' vertelt Marius. 'Precies het bedrag dat we aangevraagd hadden. Hier­van gaan we twee schoolpleinpakketten aanschaffen. Deze pakketten omvatten materialen die op het school­plein (of in de gymzaal) gebruikt kunnen worden om verkeerssituaties uit te beelden. Kinderen leren hierdoor de basisregels van het verkeer. De lessen zijn gericht op het oefenen van verkeersgedrag en het leren toepassen van verkeersregels: oversteken in diverse situaties, op ­en afstappen van de fiets, links- en rechtsaf slaan, voor­sorteren, voorrang geven en krijgen. De kinderen kunnen zelfs een certificaat behalen.'

Door middel van het jong in contact brengen met uiteen­lopende verkeerssituaties hoopt VVN Altena kinderen in de drie gemeenten bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Dit alles op een speelse en leerzame manier. 'De scholen kunnen een schoolpleinpakket bij ons aanvragen. Na een korte uitleg van ons, kunnen ze er zelf mee aan de slag.' Bewustmaking is de sleutel van het succes van VVN Altena. Daarmee kun je het best zo vroeg mogelijk beginnen. Wellicht blijken dan in de toekomst controles minder noodzakelijk. Al zal het missen van een lamp op de fiets altijd wel aan de orde blijven. Zonder licht op de fiets rijden is niet stoer of lui, maar ronduit gevaarlijk.      

Hoeflaken: 'We nemen zelf ook controles af. Je moet dan goed beseffen wat je doet. We hebben wel eens lampjes uitgedeeld aan kinderen die geen licht op de fiets hadden. Dat was achteraf niet juist. Het leek meer op een beloning dan op een straf. Zo kijken we constant hoe we onze werkwijze kunnen verbeteren. De bijdrage uit het fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Altena is dan ook meer dan welkom om het schoolplein­project mee op te starten.

Het schoolpleinpakket kan volgens Marius Hoeflaken ook goed op straatspeeldagen worden gebruikt. Kinderen zijn van nature leergierig. Spelenderwijs leren is precies wat de doelgroep zo aanspreekt. Als VVN Altena de toekomst hiermee veiliger kan maken, heeft zij haar doel bereikt. Dat de Rabobank dit initiatief ten volle steunt, is een grote stimulans om het aanbod van VVN Altena in de komende jaren nog verder uit te breiden. (VVN Altema)

Interesse in het schoolpleinpakket?
Neem dan contact op met www.vvn-altena.nl.

Lees meer over:

Altena Werkendam vvn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.