woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Dertien medailles voor Speedozwemmers Biesboschzwemmers

18 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De laatste voorronde wedstrijd van het Speedoseizoen 2010-2011 was tijdens mooie weersomstandigheden op zondag 17 april jl. in Vlijmen. De zwemmers lieten ondanks het lekkere weer goede resultaten noteren. Met 7 gouden en 6 zilveren medailles kon men naar Werkendam terug keren. Daarnaast werden 16 persoonlijke records gezwommen, 13 limieten voor de Brabantse en 4 voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Thomas Zielhorst, Sanne van de Pol en Jade Groeneveld wisten startbewijzen te veroveren of te verbeteren voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Thomas deed dit op de 100 en 200 vrije slag. Op beide afstanden had hij het startbewijs al en op de 200 meter verbeterde Thomas zich met bijna een seconde. Sanne en Jade wisten op de 200 wisselslag onder de richttijd te blijven. Jade had de limiet al eerder gehaald en nu wist ze haar tijd te verbeteren. Sanne verbeterde zich ook en bleef nu onder de richttijd. Deze zwemmers wisten ook op de diverse afstanden te voldoen voor de ‘Brabantse’. Daarnaast wisten Anne Ippel en Chantal Paans ook te voldoen aan de richttijd voor de Brabantse Kampioenschappen. Anne deed dit op de 200 wisselslag met een persoonlijk record van bijna 3 seconden en Chantal wist op de 200 vrije slag onder de richttijd te blijven. Behalve limieten werden er ook medailles veroverd. Michelle Paans, Sanne van de Pol, Simon Schmidt, Julia Verhoeven en Thomas Zielhorst haalden een gouden medaille. Michelle deed dit op de 50 vrije slag, voor Sanne was er goud op de 200 vrije slag en wisselslag. Simon haalde net als Michelle goud op de vrije slag sprint. Julia was de beste op de 200 wisselslag en Thomas haalde net als Sanne goud op de 200 ‘vrij’ en wisselslag.Zilveren medailles waren er in totaal voor vijf zwemmers. Carmen haalde zilver op de 100 wisselslag, nadat ze eerder op de middag op de 400 vrije slag vierde was geworden. Jade werd twee keer tweede achter Sanne. Voor Ilse, het zusje van Sanne, was er zilver op de 200 wisselslag en Simon haalde naast zijn gouden medaille een zilveren medaille op de 100 wisselslag. De laatste zilveren medaille was voor Julia. Zij werd tweede op de 50 vrije slag.

Over enkele weken wordt bekend welke zwemmers er op de Speedofinale aan de start mogen komen. Voor Thomas, Sanne, Jade, Anne en Chantal zal dit niet zijn omdat zij te oud zijn. Maar de verwachting is dat de overige zwemmers een goede kans maken.In het paasweekend gaan 8 zwemmers naar Antwerpen en daarna zal in het weekend van Moederdag een aantal zwemmers deelnemen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. De twee weekenden daarna staan in het teken van de Brabantse Kampioenschappen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.