Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Collectanten bouwen zelf Keniaanse school

18 april 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - AALBURG: In de week van 24 tot en met 30 april wordt in Nieuwegein, Woudrichem en Wijk en Aalburg een collecte gehouden waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het onderwijsproject van The Style Foundation in Oloirien (Kenia).

Elke avond zullen er tussen de 30 en 50 vrijwilligers langs de deuren gaan om geld in te zamelen voor het project in Kenia, waar The Style Foundation een scholencomplex gaat bouwen, compleet met onderwijsprogramma en levensvoorzieningen. In het project staat de toekomst en de zelfredzaamheid van de lokale bevolking centraal: een toekomst waarin de Kenianen het toerisme in de befaamde Masai-regio zelf (op duurzame wijze) reguleren. Om dit zelfstandig te kunnen doen, wordt de lokale bevolking door The Style Foundation gefaciliteerd, opgeleid en ondersteund.

Van de opbrengst van de collecteweek in Nieuwegein, Woudrichem en Wijk en Aalburg zullen bouwmaterialen voor de technische school (het project telt twee scholen, de tweede is een hotelschool) worden gekocht, waarmee de eerste fase van het bouwproject in Oloirien deze zomer wordt gerealiseerd.

Bijzonder element aan de collecteweek: een groot deel van de collectanten, voornamelijk jongeren, reizen in juli (12 tot en met 30) zelf naar Kenia om als vrijwilliger te helpen met de bouw van de school. Het betreft een groep van 35 jongeren (Projectgroep Andel), die deel uitmaken van de inmiddels landelijke The Style Foundation.

The Style Foundation is in 2007 opgericht met als missie het tot stand brengen van een duurzame economie in ontwikkelingslanden. Het project in Oloirien is een zogenaamd 'vraaggestuurd' project en wordt in nauwe samenwerking met de lokale Masai-bevolking uitgevoerd. The Style Foundation beschikt over een ANBI-status en CBF-keurmerk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.