Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Andel wandelt de Rode kruis Bloesemtocht

18 april 2011 (door WoudrichemNet)

ANDEL In alle vroegte, 05.30 uur, ging het Andels tweetal op pad naar Geldermalsen. Anton van Rijswijk en Hans de Weerd stopten als eerste bij de Andelse Wilhelminasluis waar de post moest worden bezorgd, tweede stop was bij de veilinghal. Daar moest Anton eerst wat folders van De Vrijbuiters kwijt zien te raken over hun wandeltocht van 25 april a.s. Vervolgens tijd voor de gebruikelijke en broodnodige koffie, waarna de mannen zich ruim voor het startschot viel buiten bij de reeds grote groep wachtende wandelaars voegden.  

Het werd een heel mooie en zonnige wandeldag, waarbij weer volop werd genoten. Het leek of alles wat maar in bloei kan staan vandaag al bloeide. Vanaf het begin ging het meestal in colonne, maar buiten een gedeelte over een grasdijk was dat totaal niet hinderlijk. Het kan niet anders zijn dan dat het aantal deelnemers gezien de drukte een record moet zijn.  

Nog voor kwart voor vier zijn de mannen weer in de veilinghal terug. Daar wordt ruim de tijd voor een nazit genomen en daarbij wordt niet alleen de mooie wandeldag geëvalueerd. Tijdens de tocht werd toch ook al veel gesproken over de inloting voor de vierdaagse in Nijmegen.  
Over één ding zijn de mannen het eens en dat is dat in de drie maanden tot de start van de vierdaagse zeker genoeg moet worden gewandeld. Dat hoeft niet altijd een veertiger te zijn, het plan is om door de week op een avond gewoon een wat korte tocht in de buurt te lopen. Afgesproken wordt dat de secretaris van AndelWandelt, Hans, een plan de campagne zal maken. Penningmeester Anton zal daartoe al het geld dat nog in kas is aanspreken. Inmiddels is daarover een akkoord bereikt met de voorzitter van de enthousiaste wandelclub.
31.700 wandelaars deden mee. (Andel wandelt)

Lees meer over:

woudrichem andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.