Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Jan de Joode loopt 770 kilometer voor goed doel

18 april 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Oud-voorzitter van VV Woudrichem Jan de Joode heeft een speciale missie te volbrengen, namelijk een wandeltocht van maar liefst 770 kilometers. Deze wandeltocht, van Zuid-Frankrijk tot Santiago de Compostela in Spanje, is voor De Joode een sponsortocht ter ondersteuning voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. 

`Eind augustus vertrek ik te voet vanuit Zuid Frankrijk naar Santiago de Compostella. Ik loop de 770 kilometer lange tocht met een speciaal doel. Allereerst dacht ik alleen om mezelf te bewijzen dat ik het kon, maar toen werd onze kleinzoon Guus Broer ziek. Hij had een tumor in zijn nier.

Deze zogenaamde Wilmstumor werd verwijderd en achteraf moet het ventje van 3 jaar nog twintig chemokuren ondergaan, waarvan hij er inmiddels zestien heeft gehad. Van die twintig kreeg hij er tien in Breda met één vloeistof, tien in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Hiervan zijn er vijf met twee soorten vloeistof en vijf met drie soorten vloeistof. Deze laatste kuur is heel zwaar en hij moet dan de hele dag in het ziekenhuis blijven en ongeveer vier uur aan het infuus om die ene extra vloeistof toegediend te krijgen. Na deze kuren is het natuurlijk ook nog afwachten hoe e.e.a. zich ontwikkeld.

Heel heftig allemaal en ik heb dan ook besloten die 770 kilometer als sponsortocht te gaan lopen. Het Sophia kinderziekenhuis heeft een speciale oncologieafdeling voor deze dagbehandeling en zij kunnen een nieuwe grote TV gebruiken voor de wachtkamers, zodat de patiëntjes die moeten wachten naar de TV kunnen kijken. Als er nog wat geld overblijft gaan we een bijdrage leveren aan het onderzoek naar deze tumor.

Ik hoop de tocht te volbrengen en daarnaast natuurlijk dat jullie mij ook steunen met dit goede doel.
Het rekeningnummer bij de Rabobank is: 1156.82.929 t.n.v. De vrienden van Guus.´

Meer info KLIK hier

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.