Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Snel oplossing bereikbaarheidsproblemen JB Ziekenhuis

18 april 2011 (door AalburgNet)

REGIO - CDA-statenlid Roland van Vugt wil dat de bereikbaarheids-problemen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) met de bus op de kortst mogelijke termijn worden opgelost. Hij heeft hier bij het college van Gedeputeerde Staten (GS), door middel van schriftelijke vragen, sterk op aan gedrongen. Ook voor de inwoners van het Land van Heusden en Altena is een goede bereikbaarheid met de bus van het nieuwe Ziekenhuis van groot belang. 

De nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis nadert zijn voltooiing. De trombosedienst, poliklinieken en de klinische afdelingen zijn onlangs naar het nieuwe JBZ verhuisd. De totale verhuizing zal op 5 mei 2011 afgerond zijn.
 
Uit de informatie die de CDA heeft bereikt, blijkt dat het busvervoer naar het JBZ pas vanaf 18 mei mogelijk is. Dit komt door extra werkzaamheden aan de riolering van de Onderwijsboulevard. Door deze uitgelopen gemeentelijke werkzaamheden, kunnen de bussen niet over de Onderwijsboulevard rijden.
 
Het gevolg is dat patiënten en bezoekers tot 18 mei niet per OV de hoofdingang van het JBZ kunnen bereiken. De voorgestelde ‘tussenoplossing’ voor patiënten en bezoekers is het uitstappen op de Oude Vlijmenseweg. De afstand van deze bushalte tot aan de hoofdingang voor bezoekers, maar zeker voor patiënten, te lang.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.