vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Sociale Netwerken: presentatie in alle dorpskernen

15 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Sociale netwerken zijn contacten tussen mensen onderling die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige wijze in hun woonplaats kunnen blijven wonen. De gemeente wil op een goede manier bijdragen aan het ondersteunen van deze sociale netwerken.  Onlangs zijn er interviews geweest door en met inwoners uit onze gemeente. Door het stellen van een aantal vragen wil men er achter komen waar de meeste behoeften liggen van mensen en hoe de gemeente hier op een goede manier kan ondersteunen. Deze netwerken moeten er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige wijze in hun woonplaats kunnen blijven wonen.

Wat is een netwerk?
U kunt hierbij denken aan informele netwerken zoals familie, vrienden en buren, maar ook aan formele netwerken zoals clubs, verenigingen, kerken of scholen. De gemeente onderzoekt hoe zij kan meehelpen om deze netwerken goed te laten draaien, zodat iedereen er voordeel bij heeft.

Uit de interviews zijn veel ideeën naar voren gekomen en de uitkomsten hiervan zullen in iedere dorpskern worden gepresenteerd. De eerste presentatie in Sleeuwijk is inmiddels geweest, de andere presentaties zijn op:

·                13 april: Nieuwendijk, locatie Tavenu
·                14 april: Werkendam, locatie De Kwinter
·                19 april: Dussen, locatie ‘t Middelpunt
·                20 april: Hank, locatie ’t Uivernest

Lees meer over:

netwerken Werkendam sociale
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.