zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

CU wil dorpsontwikkelingsplannen voor kernen

13 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Het ontwikkelen van de plannen voor Genderen, Veen, Eethen en Meeuwen heeft veel bruikbare ideeen vanuit de dorpen opgeleverd. CU Aalburg ziet het als meerwaarde als ook voor Drongelen, Babylonienbroek en Wijk en Aalburg een plan wordt opgesteld.  Op de webstie noteert de partij het volgende: 'Het nieuwe provinciebestuur schrijft in haar collegeprogramma dat ze willen investeren in de leefbaarheid van kleine kernen. Dat biedt mogelijkheden.  Ook voor Wijk en Aalburg zouden er plannen gemaakt kunnen worden, hoewel door de omvang  de leefbaarheid nu goed op peil is zouden ook projecten als eenzaamheid, jongerenbeleid kansen verdienen. Wij vinden dat alle dorpen dezelfde kansen verdienen en dat de genoemde dorpen niet achter mogen blijven.

Verdere punten dorpsontwikkelingsplannen

In het algemeen vragen wij opnieuw aandacht voor breedbandinternet. Als Aalburg moeten we met de tijd mee gaan en moeten we ondernemers de juiste randvoorwaarden geven. Voor ons is dit een belangrijk punt om de ondernemers op de lange termijn in Aalburg te behouden.
Wij vragen ook extra aandacht voor de buurtbus in Veen. U schrijft dat dit tot de reguliere taken behoord. Wij zijn bang dat dit idee, waarvoor vanuit de Veense gemeenschap al vijf jaar aandacht wordt gevraagd opnieuw niet uitgevoerd wordt. Wij vragen u dan ook wat u nu wil gaan doen met deze plannen?
Wij zijn positief over de plannen een wandelpad langs het terrein van Brabantwater aan te leggen in Genderen. Wij hebben hier drie jaar geleden, samen met dhr. Versteeg van de PVDA aandacht voor gevraagd. Dit is een grote wens vanuit de bevolking. Dit is een goed voorbeeld van hoe je met geld voorzieningen creëert waar zowel inwoners als toeristen iets aan hebben, net zoals bij het strandje.
Over de muziekkiosk in Genderen horen we gemengde geluiden. Is dit bij u ook het geval?
Wij verzoeken u om goed in contact te blijven met de inwoners. Probeer naast de werkgroepen de inwoners zo goed mogelijk te informeren en te betrekken.' (CU Aalburg)

Lees meer over:

CU dorpsontiiwkkelingsplannen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.