vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Sleeuwijks Festival Leutschuppers levert spetterende act op

12 april 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / PAPENDRECHT - Het Papendrechtse Dans en Sjokupel De Slobbers sleepte opnieuw de eerste prijs in de wacht met hun hilarische act als The Bowlingballs. In die hoedanigheid waren zij toegevoegd aan de line-up van het Leutschuppersfesti-val op zaterdag 9 april in de Bolderik te Sleeuwijk. De vierkoppige jury aldaar was unaniem: "De Slobbers zijn sfeermakers pur sang en met hun Rock ‘n’ Rollende versies van Hollandse hits krijgen zij heel Nederland aan de rock ’n’ roll." Een interview met de winnaars.

Cassettebandje
Lexy (echte naam Alex Romijn), Eddy (Edwin Herks) en Ary (Arie Stuy) zien eruit als James Dean, Elvis Presley of Bill Hayley. De drie jonge Papendrechters steken hun liefde voor rock 'n' roll niet onder stoelen of banken. "We hebben ons vanavond onze liefde voor rock 'n' roll weer kunnen laten zien," vertelt Lexy. Ook Eddy meldt zich: "Ik kreeg van mijn ouders een cassettebandje voor Kerst. Daar stonden allemaal bekende hits van Elvis op waaronder The Devil in Disguise. Dat was ook het allereerste Elvis-nummer dat ik perfect kon imiteren."
Rock 'n' roll is behalve muziek ook een bepaalde lifestyle. Hebben The Bowlingballs daar ook nog wat mee? Ary: "Ik kijk graag naar films uit die tijd en ook draag ik de kleding. We hebben voor deze gelegenheid onze coupeuse behoorlijk uitgedaagd. Zij heeft deze perfecte outfits verzorgd.” 

De mannen van The Bowlingballs ontmoetten elkaar in een Papendrechtse repetitieruimte, waar vooral boerenkapellen oefenden. Omdat zij de enige drie met bakkebaarden en vetkuiven waren onderscheidden zij zich meteen. "Het was allemaal heel toevallig. We zongen samen Amarillo en het klikte direct. Onze stemmen pasten perfect bij elkaar en de swing zat er gelijk in," aldus Lexy. "Er volgden een paar maanden van over en weer mailen totdat we elkaar voor de tweede keer ontmoetten. Qua idee zaten we meteen op dezelfde lijn: we wilden rock 'n' roll terugbrengen, maar dan gebaseerd op de muziek van nu. We zochten naar een goede begeleidingsband." Eddy: "We kenden nog een leuk bandje dat eerder de Toppers begeleide. Voor we het wisten hadden we met de arrangeur Leon Zwijgers een nieuwe trend ontwikkeld: moderne songs in een rock 'n' roll jasje waar je niet bij stil kunt blijven staan." Ary vervolgt: "We hadden echt nooit gedacht dat de muziek die we alle drie leuk vonden zou leiden tot een heel album, laat staan tot een soort hype en winst op het festival in Sleeuwijk. Heel Sleeuwijk ging uit zijn bol op onze liedjes en we hebben al een aantal gouden en platina albums in het vooruitzicht. We bedanken De Leutschuppers uit Sleeuwijk die de organisatie van het festival weer perfect verzorgden.” (Foto De Slobbers)

Voor meer informatie: www.slobbers.eu

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.