Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Wethouder Jaap van Luijk start werkzaamheden nieuw fietspad

12 april 2011 (door AalburgNet)

VEEN - In 2009 werd het kruispunt Bagijnhof/Groeneweg zodanig heringericht dat het fietspad langs de Groeneweg afboog langs de Bagijnhof richting de Veensesteeg. In de omgeving van het kruispunt moeten fietsers nu van de rijbaan naar het fietspad en vice versa en dat betekent oversteken.

Om de veiligheid voor de fietsers te verbeteren wordt het fietspad circa 220 meter in westelijke richting doorgetrokken richting de Veensesteeg. Dit fietspad zal ook een belangrijke rol gaan spelen wanneer een nieuw zwembad bij Andel wordt gebouwd. Het aantal fietsers op het traject Bagijnhof-Veensesteeg zal hierdoor toenemen. Ook omdat er steeds meer bedrijvigheid langs het traject komt, is het gewenst fietsers te scheiden van gemotoriseerd verkeer.

Wethouder Jaap van Luijk gaf gisteren de officiele start en moest daarbij letterlijk de handen uit de mouwen steken.

Lees meer over:

Fietspad aalburg veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.