donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Strijdlustig LF-Sport-Foranto Heren 1 boekt overtuigende winst

11 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde Foranto heren 1 uit tegen Spivo in Spijkenisse. Het was een belangrijke wedstrijd tegen Spivo die de tweede plek bezet in de competitie. Foranto bungelt na een serie slechte wedstrijden onderaan in de competitie, samen met vijf andere teams. Met nog twee wedstrijden te gaan is het erop of eronder voor het team uit Werkendam.
De wedstrijd werd begonnen met Huib de Visser en Arjen Kieboom als middenaanvallers, Michael Wansink en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, Bjorn Wansink als diagonaal en ten slotte Jacco Bouman als spelverdeler. De wedstrijd startte om 16.15 en Foranto moest gelijk zijn tanden laten zien. Spivo is een team met ervaren mannen die bekend staan vanwege hun sluwe spel. Gelijk werd duidelijk dat Foranto niet naar Spijkenisse gekomen was om zich af te laten slachten door de nummer twee uit de competitie. Vanaf het begin voerde Foranto de druk via de aanval op Spivo op. Arjen Kieboom maakte indruk op de tegenstander door zijn “killing-blok”, het leek Spivo uit hun spel te halen. Jacco Bouman wist de ballen goed te brengen bij de aanvallers, waardoor deze vrij gemakkelijk konden scoren. Het ervaren Spivo wist echter aan het einde van de set gevaarlijk dichtbij te komen. Maar door sterk verdedigingswerk van Foranto werd de eerste set gepakt. De tweede set kende ongeveer hetzelfde verloop. Spivo liet zich verassen door het fanatisme van de heren uit Werkendam. Marcel Kamminga en Michael Wansink wisten ook in de verdediging veel ballen van de grond “te rapen”. Hierdoor had Spivo moeite met scoren.
Door goede aanwijzingen van coach Rik Kamminga werd ook de beste aanvaller van Spivo uitgeschakeld. Op deze speler werd namelijk  constant geserveerd, waardoor hij maar moeilijk aan aanvallen toekwam. De tweede set werd ook gewonnen door Foranto.

De derde set kende echter een heel ander verloop. Vanaf het begin was Foranto helemaal de weg kwijt. De sfeer in het team veranderde wat het spel niet ten goede kwam. Coach Kamminga had alle moeite om de “winning mood” weer terug te krijgen in het team.  De communicatie tussen Jacco Bouman en Huib de Visser liep deze set niet lekker, wat mede te wijten was aan een veel slechtere stop. Hetgeen tot frustratie leidde bij enkele spelers. Spivo maakte hier handig gebruik van en wist heel gemakkelijk de set te pakken.

De vierde set werd Jacco Bouman gewisseld voor Aart de Koning. De routinier moest rust brengen in het veld, hetgeen goed uitpakte. Vanaf het begin werd er weer gevochten voor de punten. Spivo liet zich overklassen door Foranto en leek de moed op punten op te hebben opgegeven . Vrij gemakkelijk werd de vierde set gewonnen. Het zijn vier belangrijke punten voor Foranto. Door deze punten loopt het uit op de andere teams onderaan de competitie. Aanstaande vrijdag wordt gespeeld tegen DVO. DVO staat derde in de competitie. Foranto kan theoretisch nog steeds degraderen. Het team heeft dus punten nodig. Maar als het team speelt zoals afgelopen zaterdag dan kan DVO zijn borst nat maken. Foranto gaat voor de winst!     
 

Lees meer over:

Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.