maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Discussie A27 blijft gemoederen bezighouden

9 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanmorgen werd het duidelijk dat Woudrichem niet zal meebetalen aan de A27 voorkeursvariant "C+". Werkendam heeft Aalburg en Woudrichem gevraagd om samen 1 miljoen euro te betalen. Hoewel Woudrichem voorstander is van de noodzakelijke verbreding is zij van mening dat de financiering een taak van het Rijk is. Het college van Aalburg heeft nog geen standpunt ingenomen over een financiële bijdrage. De reactie van de gemeente Woudrichem sluit aan op het pleidooi van de ChristenUnie Werkendam vorige maand verwoord tijdens de raadsvergadering.

Onlangs nog hebben Provinciale Staten besloten jaarlijks 50 miljoen te reserveren om in te zetten voor infrastructurele projecten. In lijn met de kerntaken van zowel de provincie als de gemeente is het ook niet meer dan logisch dat de provincie zich financieel inspant om tot een snelle realisatie te komen van de variant die voor zowel de regio als voor Brabant het meest optimaal is. Niet de gemeente maar het rijk en de provincie zijn verantwoordelijk voor grootschalige infrastructurele projecten als deze. Ook in het nieuwe Brabants bestuursakkoord wat gisteren werd gepresenteerd door VVD, CDA en SP staat nogmaals duidelijk aangegeven dat er jaarlijks een bedrag van 50 miljoen wordt gereserveerd voor  infrastructuur.

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

Werkendam Werkendam CU a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.