woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

'Intergasgelden gebruiken voor duurzame energie'

8 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Door de verkoop van Intergasaandelen wordt Werkendam minimaal 2,5 miljoen euro rijker. Dat geld is volgens de PvdA fractie uitstekend te gebruiken om te investeren in duurzame energie.
In de PvdA-nieuwsbrief schrijft Evert Begemann, fractievoorzitter: 'Het geld komt namelijk ook uit energie voort. Er kunnen prachtige projecten mee gefinancierd worden, zoals het energiezuiniger maken van de nieuwe woonwijken in Hank, Nieuwendijk en Sleeuwijk. Maar ook kunnen zwembaden worden voorzien warmtekrachtkoppelingen en pv cellen om energiezuiniger te worden.
We hebben hiervoor een heftig pleidooi gehouden en waren hier optimistisch over, ook al omdat wethouder de Jong in de commissie verklaarde dat "duurzaamheid ook bij het College voorop stond". Blijkbaar gemakkelijker gezegd dan gedaan, want niemand, maar dan ook niemand steunde deze inzet. Hoe moeten we ooit onze klimaatsdoelstellingen halen? Maar, we gaan er gewoon verder mee en zullen met nieuwe voorstellen komen.'

Lees meer over:

Werkendam Werkendam pvda intergas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.