zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

'Aalburg behandelt jeugd als bezuinigingsobject'

8 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  Marian van der Wal, fractievoorzitter PvdA Aalburg, schrijft in de partijnieuwsbrief: 'Tijdens de gemeenteraad op dinsdag 29 maart is door de PvdA een motie van wantrouwen ingediend tegen de wethouder Jan Spuijbroek. De reden is het voortdurend niet (actief) informeren van de gemeenteraad over de ontwikkelingen in het jeugdbeleid van Aalburg en het zonder informatie of overleg doorvoeren van bezuinigingen op het jeugdbeleid. Het stoppen van Aalburg in het gezamenlijk met Werkendam en Woudrichem oprichten van een Centrum voor Jeugd en Gezin – omdat dat goedkoper voor Aalburg zou zijn - is hier een duidelijk voorbeeld van. Maar ook het zonder informatie of aankondiging halveren van de uren van de jongerenwerker en stoppen met het beheer van het jongerencentrum EFS tot oktober.

De PvdA, maar ook andere partijen hebben het afgelopen half jaar steeds vragen gesteld maar die werden steeds onvoldoende beantwoord. Er werden door de wethouder toezeggingen gedaan dat het behandeld zou worden maar ook dat is steeds niet nagekomen.

De PvdA voelde zich uiteindelijk genoodzaakt om een motie tegen het gevoerde beleid en deze wethouder in te dienen om zo duidelijk te maken dat Aalburg haar jeugd in de kou laat staan en de jeugd als bezuinigingsobject behandeld zonder haar zorgplicht na te komen en hier een inhoudelijke discussie over te voeren.

Het is een zwaar middel maar democratisch gezien de meest elegante en eerlijke. Beter dan de achterhoede- en wandelgangen geluiden over deze wethouder. Uiteindelijk kreeg de motie steun van Ideaalburg en de VVD. De CU was het inhoudelijk eens maar vond het middel te zwaar.'
 

Lees meer over:

pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.