Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Aanleg fietspad Bagijnhof te Veen

8 april 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - In 2009 is het kruispunt Bagijnhof/Groeneweg zodanig heringericht dat het fietspad langs de Groeneweg afbuigt langs de Bagijnhof richting de Veensesteeg. In de omgeving van het kruispunt moeten fietsers nu van de rijbaan naar het fietspad en vice versa en moeten dus soms oversteken.

Om de veiligheid voor de fietsers te verbeteren wordt het fietspad circa 220 meter in westelijke richting doorgetrokken richting de Veensesteeg. Dit fietspad zal ook een belangrijke rol gaan spelen wanneer een nieuw zwembad bij Andel wordt gebouwd. Het aantal fietsers op het traject Bagijnhof-Veensesteeg zal hierdoor toenemen. Ook omdat er steeds meer bedrijvigheid langs het traject komt, is het gewenst fietsers te scheiden van gemotoriseerd verkeer.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Zijlstra Infra te Giessen. Wethouder Jaap van Luijk zal ter gelegenheid van de start van het werk een officiële handeling verrichten op maandag 11 april a.s. om 15.00 uur ter plaatse van het werk, Bagijnhof tussen Groeneweg en Veensesteeg.

Lees meer over:

aalburg Bagijnhof veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.