Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Kids bizz op Ravelijn

7 april 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De kinderen van basisschool Ravelijn in Woudrichem starten met een project Kids in Bizz, een soort ondernemingspel voor basisschoolleerlingen waarmee ze geld kunnen verdienen voor een goed doel. In vijf tot zes weken werkend de kidnerne een programma af en komt er een verkoopmarkt voor de producten.

 
CU Aalburg-fractielid Wijnand van der Hoeven helpt een handje mee: 'Het is voor mij de eerste keer dat ik ga draaien als zakelijk begeleider.'
De kinderen runnen in  kleine groepjes allemaal een eigen bedrijf. Eerst kijken ze welk product het beste verkoopt. Dat kan bijvoorbeeld door het verkopen via een marktkraam op school. Aan het eind maken de kinderen de balans op en kijken ze hoeveel geld er verdiend is.De schoolkinderen verkopen producten van Fair Trade Original. De winst die ze maken door het verkopen van de producten gaat naar een goed doel. Welk doel dat is, mogen de kids zelf kiezen. 

Van der Hoeven: 'Kids in bizz is een leuk en leerzaam project, waarin de kinderen kennis maken met ondernemerschap. Zo moeten de leerlingen bijvoorbeeld ook zelf ook voor publiciteit en reclame gaan zorgen.'
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.