dinsdag 25 januari 2022

Alles over Altena

Provinciebestuur Brabant heeft oog voor platteland

6 april 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  REGIO ALTENA: Brabant heeft een nieuw provinciebestuur. Na de verkiezingen van 2 maart werd onder leiding van Hans Wiegel onderhandeld over een nieuw bestuursakkoord. Het CDA maakt  opnieuw deel uit van het Brabantse college en levert twee gedeputeerden. De VVD die als grootste partij het initiatief had tijdens de onderhandelingen zet ook twee gedeputeerden in. De SP levert er één. Het is voor het eerst dat de SP deel uitmaakt van het provinciale college.

CDA-statenlid Roland van Vugt uit Woudrichem is tevreden over het nieuwe bestuursakkoord voor Brabant. Veel zaken die het CDA heeft aangedragen zijn overgenomen. Met name de aandacht voor het platteland dat het bestuursakkoord uitademt, is ook voor het Land van Heusden en Altena van belang.

Van Vugt: ‘Er wordt door de provincie opnieuw ingezet op een vitaal platteland. Economische dynamiek ook in het landelijk gebied en recreatie en toerisme worden speerpunten van de provincie. Bij de natuurontwikkeling ligt het accent op inrichten en beheer van aangekochte gronden, en ruimte voor agrarische activiteiten op die plaatsen waar er voor 2018 geen natuur komt. Er wordt geïnvesteerd in leefbaarheid van kleine kernen en in het oplossen van knelpunten in het landelijk gebied. Brabant gaat werk maken van duurzame landbouw en investeren in ecologie en innovatie. Alle gedeputeerden krijgen de opdracht te snoeien in regels en bureaucratie.
Verder blijft het provinciebestuur inzetten op de aanpak van de fileproblemen op de A27 en gaat het pleiten voor een spoorverbinding Utrecht-Breda.

Van Vugt tekent wel aan dat er andere tijden in provincieland zijn aangebroken. Er is minder geld te besteden dan voorheen. Het Rijk bezuinigt stevig op het provinciefonds en bovendien wordt Brabant fors aangeslagen op het eigen vermogen, dat in honderd jaar is opgebouwd.
Van Vugt vindt dat Brabant wat dat betreft onrechtvaardig wordt behandeld door Den Haag. Goed gedrag
wordt niet beloond. Brabant is de tweede motor van de Hollandse economie, maar we worden uitgemolken als een soort wingewest. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.