donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Nieuwe veertaxi in 2012 een feit

5 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In april 2012 moet een nieuwe veertaxi gaan varen op het traject Werkendam-Gorinchem-Sleeuwijk. De handtekeningen voor een rechtstreekse verbinding zijn inmiddels gezet.

Dat gebeurde onlangs aan boord van veerboot Gorinchem XIII door vertegenwoordigers van de drie betrokken gemeenten. De getekende  samenwerkingsovereenkomst luidde de start in van de bouw van de nieuwe veerpont. Van Noorloos uit Werkendam bouwt het casco samen met Damen Shipyards uit Hardinxveld-Giessendam.

Hindernis
Een veerdienst tussen Gorinchem, Werkendam, Hardinxveld en Sleeuwijk was al jaren een meer dan stille wens. Telkens bleken hoge kosten een niet te nemen hindernis. Toen de provincies Noord-Brabant en Zuid- Holland 1,5 miljoen euro beschikbaar stelden kon de horde genomen worden en konden de plannen weer uit de kast. De nieuwe veerdienst biedt plaats aan een honderdtal passagiers. Naar schatting varen 145.000 passagiers per jaar van oever naar oever.
In Werkendam vertrekt het veer straks naar Gorinchem vanaf de steiger aan de Sasdijk, de plek waar nu ook al de pont naar Hardinxveld-Giessendam vertrekt.

Veerdienst Gorinchem gaat de nieuwe veertaxi exploiteren. Hiertoe is onder meer een nieuwe website opgezet die binnenkort online zal gaan. De webstek geeft dan info  informatie over de nieuwe en bestaande veerdiensten. www.veerdienstgorinchem.nl 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.