maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Nieuwe autosteiger voor Werkendamse haven

5 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 4 april is de nieuwe autosteiger in Werkendam in gebruik gesteld door wethouder Wim de Jong van Havenzaken. Er was al een steiger bij de oostelijke strekdam in de Beatrixhaven maar die moest worden verplaatst voor de herontwikkeling van de Beatrixhaven. De nieuwe locatie is de westelijke strekdam aan de rivierzijde (Nieuwe Merwede)

Voor de feestelijke ingebruikname zette binnenvaartondermer Baggerman van het ms Nathal zijn auto aan de wal. Voorzitter Chris Kornet van Koninklijke Schuttevaer afdeling Werkendam bedankte namens de schippers de gemeente voor haar medewerking. Een aanpassing is dat er twee extra meerpalen zijn geplaatst om ook het afmeren van langere schepen mogelijk te maken.

De steiger is voor de scheepvaart alleen bestemd voor het op en afzetten van auto’s. Er geldt een maximaal toegestane ligduur van 30 minuten. Daarnaast vervult de steiger de functie van calamiteitensteiger. (Binnenvaartkrant)
 
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.