maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Peter Schalken twaalfde in Dutch Superbikes

4 april 2011 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Het afgelopen weekend vonden op het TT-circuit in Assen de openingsraces voor het ONK-seizoen plaats. Stuart Voskamp wist een vierde plaats te behalen in de Dutch Supersport. Peter Schalken uit Dussen finishte als twaalfde in de Dutch Superbikes.

Schalken noteerde in een druk veld een 16e starttijd, maar was na de eerste ronde al in de top tien vinden. Het bleef stuivertje wisselen, maar in de laatste ronde werd ook Schalken van de baan gedrukt en kwam hij als twaalfde over de finish.
Na het technisch moeilijke seizoen van vorig jaar kon Schalken nu eens ‘ontspannen’ aan de race beginnen. Onder begeleiding van Marc Hoegee was de motorfiets op tijd klaar en kon zondag nog rustig een en ander doorgenomen en aangepast worden. De samenwerking in het hele team was top te noemen.
Peter: “Het resultaat is er nog niet naar, maar ik heb het geweldig naar mijn zin gehad op de fiets vanmiddag. Eindelijk heb ik een keer weer echt kunnen racen en dat voelt super. Het is een heel sterk veld en de Hoegee Suzuki met de Pirelli banden is voor mij een nieuwe motor. We moeten nog een optimale  setup vinden, maar het voelt nu al heel goed aan. Het vertrouwen is weer helemaal terug. Voor vandaag hebben we het beste uit de omstandigheden kunnen halen, maar er zit nog veel meer in.”

Schalken rijdt zijn volgende wedstrijd op 17 april in het voorprogramma voor de WK Superbike op Assen.  De volgende Supersport race wordt op 24 april verreden op het legendarische Spa Francorchamps circuit.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.