vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Goede collectieve prestatie Biesboschzwemmers

4 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Het lijkt er op dat ieder jaar de laatste ronde van de zwemcompetitie voor de Biesboschzwemmers tijdens mooi weer wordt gehouden. Dit was dit jaar ook weer het geval tijdens de wedstrijd in Zeist op zaterdag 2 april jl. In het zwembad is het dan niet altijd goed toeven, maar de Werkendammers noteerden drie clubrecords, 28 persoonlijke records, acht limieten voor de Nederlandse en twintig limieten voor de Brabantse Kampioenschappen. Het puntentotaal is het belangrijkste in de zwemcompetitie en dit was door afmeldingen minder goed als een jaar geleden, maar gezien de omstandigheden goed te noemen.

Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst waren verantwoordelijk voor de clubrecords. Beide verbeterden records die al op hun naam stonden. Thomas zwom op de 50 rugslag 0,02 seconden van zijn tijd af. Jade deed het op de 200 rugslag iets beter, namelijk met 0,25 seconden. Op de 100 wisselslag wist ze er met 0,56 nog iets meer af te halen. Beide waren samen met Sanne van de Pol verantwoordelijk voor de limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen. Zij hadden de startbewijzen al eerder gehaald en wisten op enkele afstanden hun tijden aan te scherpen.
Van de twintig startbewijzen voor de ‘Brabantse’ vallen die van Carmen Damen en Marjolein van den Berg het meest op. Beide wisten op de 50 vlinderslag onder de limiettijd te blijven. Carmen heeft in Oss tijdens de Brabantse Sprint Kampioenschappen ook al deze afstand mogen zwemmen en mag dit nu in Eindhoven weer doen. Voor Marjolein is het enige tijd geleden dat ze persoonlijk op de ‘Brabantse’ heeft mogen zwemmen, maar zij wist in haar ultieme poging te slagen. Andere zwemmers die onder een richttijd voor de Brabantse Kampioenschappen van mei dit jaar wisten te blijven waren Marcha Admiraal (100 rugslag en vrije slag), Erik Drewes (50 vlinderslag), Anne Ippel (200 rugslag), Tonny Methorst (200 wisselslag), Chantal Paans (100 vrije slag)en Lukas Schmidt (200 rugslag). Voor sommigen ging dit zelfs gepaard met een tijdsverbetering.

Iedere wedstrijd springen er altijd wel zwemmers in het oog. Deze keer wisten Marjo Goelema en Carola voor den Dag dat te doen. Marjo was van de zes Werkendamse dames de snelste op de 50 vrije slag, al was het verschil maar 0,01 seconde met de tweede, Tonny Methorst. Maar iedereen had veel respect voor deze prestatie op 42 jarige leeftijd. Carola voor den Dag was zeer blij met haar tijdsverbetering op de 100 vrije slag. Eindelijk wist ze na twee jaar ruim een seconde van haar tijd te zwemmen.

In het paasweekend gaan acht zwemmers naar Antwerpen om daar deel te nemen aan een internationale wedstrijd en daarna staan de Brabantse Kampioenschappen op het programma. Het seizoen wordt afgesloten met deelnames aan de diverse Nederlandse Kampioenschappen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.