vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Foranto pakt punt tegen kampioen

4 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De heren 1 van Foranto pakten in de thuiswedstrijd tegen VCN King Software een punt. De Werkendammers speelden een prima wedstrijd alleen waren zij niet opgewassen tegen het krachtige en snelle team uit Capelle aan den IJssel. Onder toeziend oog van een volle tribune, met vooral veel supporters van Capelle, werd VCN King Software kampioen van promotieklasse A door met 3-1 van Foranto te winnen en speelt volgend seizoen in de Regiodivisie. Door de spannende wedstrijd waarbij Foranto het VCN King Software niet gemakkelijk maakte was de ontlading en feestvreugde groot. Foranto moet waken dat zij niet degraderen en was daardoor ondanks het verlies blij met een setwinst, wat weer een puntje op de ranglijst oplevert.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat VCN King Software gekomen was voor de winst. Met snel aanvalspel wilden de Capellenaren Foranto overbluffen, maar Foranto speelde goed en kon de druk aan. Door goede opslagbeurten van Arjen Kieboom werd er een serie punten geproduceerd waardoor Foranto brutaal de leiding pakte. Michael Wansink die nog niet geheel hersteld is van zijn duimblessure speelde aanvallend sterk waardoor Foranto overeind bleef ondanks het aanvalsgeweld van VCN King Software. Bij de stand 19-19 ging Foranto een paar foutjes maken in de verdediging en de tegenstander strafte dat genadeloos af en trok de setwinst naar zich toe: 25-21.
In de tweede set voerde Foranto de druk op en door sterk aanvalspel van Arjen Kieboom en Huib Jan de Visser op het midden werd er een voorsprong gepakt. Foranto speelde in deze fase zeer goed spel. De vraag was alleen of Foranto deze pressie kon blijven geven. Het antwoord werd: nee! Op de valreep pakte VCN King Software de laatste strohalm en trok de setwinst naar zich toe en won met 26-24.
Deze mentale klap dreunde door tot in de derde set. Foranto maakte veel fouten en kon niet meer de kracht opbrengen die in de tweede set nog zo gemakkelijk leek. VCN King Software denderde over Foranto heen en werd door de setwinst kampioen.
 
In de feestvreugde van de tegenstander probeerde Foranto zich op te laden voor de laatste set van de wedstrijd. Net als eerdere wedstrijden in de laatste set, bracht coach Aart de Koning zichzelf in als spelverdeler en Robert Blaauw op midvoor. Deze aanpassing in het team werd ook nu weer succesvol. De energie kwam terug in het team en er werd weer goed aangevallen. Michael Wansink en Rens Kroeze speelden hierin een belangrijke rol. Ook Marcel Kamminga en Björn Wansink stonden goed aan te vallen en brachten Foranto naar setwinst. Dit was een belangrijk punt voor Foranto gezien de ranglijst.

Volgende week speelt Foranto uit tegen Spivo, de nummer 2 in promotieklasse A. Als Foranto zo speelt als tegen VCN King Software hebben zij zeker een kans.

Lees meer over:

kampioen Werkendam foranto punt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.